Paris, Bordeaux, Graz ve Hannover'de 1 Mayıs alanlarda kutlandı-YENİLENDİ

1 Mayıs İşçi Bayramı Fransa'nın başkenti Paris ile Bordeaux Avusturya'nın Graz, Almanya'nın Hannover kentinde Kürdistanlıların katılımıyla alanlarda kutlandı.

Fransa'nın başkenti Paris ile Bordeaux kentinde binlerin katılımıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

PARİS 

Fransa’nın başkenti Paris’te on binlerce kişinin katılımıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Ülkedeki en geniş kapsamlı 1 Mayıs eylemine CGT, FSU, UNEF, UNSA, Solidaires sendikalarının çağrısıyla düzenlendi.

République Meydanı’nda düzenlenen eyleme, TJK-F, CDK-F üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini ile YPJ-YPG ve PKK bayraklarını taşıdı. 

Kortejde yerini alan Kürdistanlılar, üzerinde Fransızca ve Kürtçe “Yaşasın 1 Mayıs”, “Üç Kürt yöneticisi, insani değerlerin mücadelesini yürütüyorlar” ve “Gözlerinizi büyük açın gerçek teröristler bunlardır” yazılı pankartları taşıdı. 

Yürüyüşte TJK-F ve CDK-F, 1 Mayıs bildirisini okuyarak, konu ile ilgili binlerce Fransızca bildiri dağıttı.

Yer yer eylemciler ve polis arasında çatışma yaşanırken, eylem halay ve sloganlara sona erdi. 

BORDEAUX 

Fransa'nın Bordeaux kentinde yaşayan Kürdistanlılar, 1 Mayıs İşçi Bayramı için alanlara çıktı. Aralarında feminist kadınlar, anarşistler, sendikalar ve birçok Fransız partinin da katıldığı yürüyüşte, CDK - BORDEAUX meclisi çağrısı ile yüzlerce Kürdistanlı da yer aldı. 

“1 Mayıs” yazılı pankartının taşındığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın flamaları ve PKK bayrakları da açıldı.

‌Yürüyüş, Place de la République Meydanı'nda başlayıp Place de la bourse Meydanı’nda sonlandırıldı.

GRAZ 

Avusturya'nın Graz kentinde Marienhilferplatz'da biraya gelen siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve Kürdistanlılar, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı düzenledikleri mitingle kutladı. Yüzlerce kişinin katıldığı mitingde, "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Yaşasın uluslararası dayanışma" sloganlarıyla atıldı. Yapılan konuşmaların ardından, Am Eisernen Tor'a kadar yürüyüş düzenlendi. 

Kutlama, çalınan müzik ve atılan sloganlar ile sona erdi.

HANNOVER 

Almanya’nın Hannover kentinde de NAV-DEM ve Hannover enternasyonalistleri, Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle bir yürüyüş düzenledi. Kent merkezinde başlayan yürüyüş, Halim Dener Platz' a kadar sürdü.

Coşkulu kalabalığın katıldığı eylemde, sık sık "Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana gerila”, “Jin jiyan azadi”, “Hoch die Internationale Solidarität” sloganları atıldı.

Yürüyüşte yapılan açıklamada, Alman devletinin silah satışı ile faşist Türk devletine destek verdiğine dikkat çekildi. Konuşmaların devamında, faşizme karşı birlikte mücadele sözü verildi.

Eylem yürüyüş ve sloganların ardından sona erdi.