Paris, Marsilya ve Montpellier'de eylem

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Fransa’nın başkenti Pari, Marsilya ve Montpellier kentlerinde protesto edildi.

Paris ile Marsilya’da düzenlenen yürüyüşlerle Türk devletinin düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

KÜRTLER VE DOSTLARI PARİS’TE ALANLARA ÇIKTI

Republique Meydanı’nda bir araya gelen Kürtler ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, YPJ, KCK, YPG bayrakları ve eylemi organize eden ADHK, CDKF, ATİK, PARTİZAN, ACTIT, ODAK, TJK-F, FE, FEDA, CİK’in flamalarıyla Chatalet’e yürüdü. BİR-KAR VE PDD de eylemi destekledi.

Eylemde sık sık, “Kimiz, PKK’yiz”, “PKK halktır halk burada”, “Kürdistan, Kandil, Şengal”, “Direniş, direniş, direniş”, “Terörist Erdoğan ve Türkiye” sloganları atıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde Chatelet’de bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde CDK-F Eşbaşkanı Veysel Keser, Paris Demokratik Platformu’ndan Cemal Doğan bir konuşma yaptı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de işgal saldırıları protesto edildi. Marsilya ve Draguignan’dan gelen Kürdistanlılar, Canabierre Meydanı’nda toplanan Kürtler Vieux Port Meydanı’na doğru yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ, TJK-F, TCŞ flamaları ve hava sahasının kapatılmasını talep eden pankartlar taşındı.

“Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “İşbirlikçi KDP” ve “Bimre ixanet” sloganları atıldı.

Vieux Port Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Cerxa Şoreşê marşı eşliğinde düzenlenen saygı duruşu ile başlayan mitingde Kürt siyasetçi Cemal Serhat bir konuşma yaptı. Eylem sloganlarla sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de düzenlenen bir eylem ile işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

‪DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş Peyrou Pitot Parkı’nda başladı ve Comedie Meydanı’na kadar sürdü.  Fransız sol kurum temsilcilerinin de katıldığı eylemde sık sık, “Kimiz, PKK’yiz”, “PKK halktır halk burada”, “Kürdistan, Kandil, Şengal”, “Direniş, direniş, direniş”, “Terörist Erdoğan ve Türkiye” sloganları atıldı.

‪Comedie Meydanında yapılan konuşmada, Türk devletinin saldırıları kınandı.