PCF, AP adaylarını Marsilya’da tanıttı

Fransız Komünist Partisi’nin AP seçimlerinin startını vermek için Marsilya’da düzenlediği etkinlikte bir konuşma yapan Claire Cemile Renkliçay, açlık grevlerine dikkat çekti.

Fransız Komünist Partisi (PCF), 26 Mayıs 2019’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin startını Marsilya’da verdi. PCF, 79 kişilik listesini Marsilya’da tanıttı. Adaylar arasında 12. sırada önceki dönem Fransa Demokratik Kürt Konseyi Eş Başkanlığı görevini yürüten Claire Cemile Renkliçay da bulunuyor.

Marsilya Docks Des Suds salonunda düzenlenen tanıtım gecesine yüzlerce kişi katıldı. Kürdistanlılar da PKK bayraklarıyla etkinlikte yerini aldı. Etkinliğin yapıldığı salona Leyla Güven'in fotoğrafının yer aldığı büyük pankart asıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını 13. Bölge Milletvekili Pierre Dharreville yaptı. Dharreville'nın ardından AP seçimlerinde yarışacak adaylar konuşma yaptı. 12. sırada yarışacak olan Claire Cemile Renkliçay da bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için 8 Kasım 2018’den bu yana açlık grevi direnişinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemine dikkat çeken Renkliçay, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin kaldırılmasını ve Avrupa devletlerinin PKK yasağına son vermeye çağırdı.

Renkliçay dünyada yaşanan katliam, sömürgeciliğe ve ayrımcılığa dikkat çekti.

Etkinlik, konuşmaların ardından son buldu.