PCF: Türk devletinin saldırıları Kürtleri yıldıramaz

Fransız Komünist Partisi, Türk devletinin işgal saldırılarının Kürtleri yıldıramayacağını belirtti.

Fransız Komünist Partisi (PCF), Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Putin'in Rusya'sı Ukrayna'da savaş suçlarını artırırken, onun son benzeri olan Erdoğan, basının gölgesinde, Irak'ta Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) üslerine yönelik kanlı bir saldırı daha başlattı. Ülkesini krize sokan Ankara tiranı, kısa bir süre sonra, tehlikeli bir şekilde, Kürt halkına karşı milliyetçi duyguları körüklemek için elinden gelen her şeyi yapıyor" denildi.

'KÜRTLERE HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞDİREMEDİLER'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Irak topraklarında Türk hava kuvvetlerinin ve topçu bombardımanları artarken, işgal birlikleri karaya çıktı. Bağdat hükümeti, bu savaş eyleminin, ülke egemenliğinin ihlal edilmesini ve ülke güvenliğini tehdit ettmesini kınadı.

Irak hükümeti tarafından çağrılan Bağdat'taki Türk büyükelçisine, kuzeyde olduğu kadar Türkiye ile cihatçı oluşumlar arasındaki gizli anlaşma aktif kaldığı sürece İstanbul'un kontrol edilemeyen sonuçları olan askeri girişimlerine bir an önce son vermesi gerektiği bildirildi. Ayrıca Mesrur Barzani liderliğindeki aşiret bu operasyonda aktif olarak iş birliği yapıyor. Bu durum birlik ve barışa bağlı milyonlarca Kürdün öfkesini uyandırıyor. 

Ancak bölgedeki istikrarsızlığı artıran bu askeri operasyon başarısızlığa mahkûmdur, çünkü bu soruna hiçbir askeri çözüm olmamaktadır.

Ne baskı, ne seçilmişlerin ve siyasi parti çalışanlarının tutuklanması, ne işkence, ne genel oy hakkının ihlalleri, ne de Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) yasaklama arzusu, ne Türkiye'de Kürtlere ne de demokratik güçlere hiçbir zaman boyun eğdirmedi.

Birkaç ay öncesine kadar herkesle sorunlu olan R.T. Erdoğan, bir anda Ukrayna krizinde kendisini arabulucu olarak sunuyor. Fakat, hiç kimse onun ikiyüzlülüğüne aldanmaz.

Fransız Komünist Partisi (PCF), Türkiye'nin Kürt özgürlük savaşçılarına yönelik askeri saldırısını kınıyor ve Fransa hükümeti ve Avrupa Birliği’ni 'çifte standardı' kırmaya ve Erdoğan'ın Irak'taki saldırısına onay vermemeye çağırıyor."