Pierre Haski: Erdoğan’ın suçlamaları geri tepebilir

Türk devletinin Garê’deki işgal saldırıları ardından Kürtlere yönelik siyasi soykırım operasyonları değerlendiren France Inter radyosu gazetecisi Pierre Haski, bu suçlamaların Erdoğan’a geri dönebileceğine dikkat çekti.

Türk devletinin Garê’deki işgal saldırıları ardından Kürtlere yönelik siyasi soykırım operasyonları ile PKK ve ABD’ye yönelik suçlamalarını değerlendiren France Inter radyosu gazetecisi Pierre Haski, bu suçlamaların Türk Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’a geri dönebileceğine dikkat çekti. 

Pierre Haski, Türk devletinin Garê’deki işgal saldırılarından sonra, suçlamalarına yer verdi. Bir yandan PKK, diğer yandan iç muhalefet ve ABD’nin hedef alındığına işaret eden Haski, özellikle ABD’nin “eğer bu bilgiler doğruysa” şeklindeki dört kelimesine öfkelendiğine dikkat çekti. 

Haski, “Türkiye, on üç tutsağının ölümünü, elbette PKK'ye karşı, ama aynı zamanda ona en ufak bir sempati gösterenlere karşı bu casus belli diyor” yorumunda bulundu.

15 Şubat günü 700’ü aşkın HDP’linin gözaltına alındığını hatırlatan Haski, “HDP'den birkaç yüz yönetici topladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin görüşüne rağmen Selahattin Dermitaş 2016'dan beri cezaevinde” diye belirtti. 

Haski şu değerlendirmeyle noktaladı: “Türk Cumhurbaşkanı ayrıca yeni Amerikan yönetimini duvara dayamaya kararlı görünüyor, ancak bu durum geri tepebilir.

Muğlaklıktan ancak zararla çıkılabileceğine dair eski bir diplomatik atasözü var: Erdoğan, bu Kürt krizini Türkiye'nin NATO müttefikleri ile ilişkilerinde bir saatlik gerçeğe dönüştürürse pişman olabilir.”