PKK gerillası Bêrîtan Rusya’da anıldı

Rusya’nın Krasnodar bölgesinde yaşayan Kürtler, 25 Ekim 1992’de şehit düşen PKK gerillası Gülnaz Karataş’ı (Bêrîtan) andı.

Anma Krasnodar bölgesindeki Platnirovki ilçesinde düzenlendi. İlçede yaşayan Kürtler, PKK gerillası Bêrîtan’ı anmak için bir araya gelerek, “işbirlikçi-ihanetçi” çizgiyi protesto ettiler.

Platnirovki Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Mıho Aliyev ve Meclis sözcüsü Necife Axmedova PKK gerillası Gülnaz Karataş’ın (Beritan) eyleminin yıldönümü vesilesiyle tüm Kürt halkını işbirlikçi-ihanetçi çizgiye karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Her iki konuşmacı Türk devletinin işgal saldırıları, KDP’nin suç ortaklığı ve gerillaya karşı kimyasal silah kullanımına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Türk devletinin Kürt halkına dayattığı işbirlikçi-ihanetçi çizgiye karşı Kürt halkının Bêrîtan’ın direniş çizgisiyle cevap verdiğini ifade eden konuşmacılar, bu çizginin Kürdistan’ın her tarafında geliştiğini kaydetti.

Platnirovki ilçesinde Kürt Gençlik Komitesi de Bêrîtan’ı anmak için bir toplantı düzenledi. Toplantıda Bêrîtan’ın yaşamı, mücadelesi ve Kürt halkı açısından önemi anlatıldı.