PKK MK Üyesi Kasım Engin için anma düzenlenecek-YENİLENDİ

İşgalci Türk devletinin 27 Mayıs’da Medya Savunma Alanları’na düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin için 11 Haziran Perşembe günü Almanya’nın Darmstadt kentinde taziye ve anma düzenlenecek.

PKK Merkez Komitesi Üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) için 11 Haziran günü Almanya’nın Darmstadt kentinde taziye ve anma düzenlenecek.

KCDK-E ve FCDK-KAWA tarafından organize edilen anma 11 Haziran günü yapılacak.

Anmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Kasım Engin bizlerin yaşamış olduğu Almanya’dan Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. Kendisi Avrupa’nın her yerinde halk çalışması yürütmüştür. Bu temelde bizler de Kasım yoldaşımıza görkemli bir anma ve taziye düzenleyeceğiz. Başta Kasım Engin arkadaşımızın ailesi olmak üzere mücadele arkadaşlarının da katılacağı anmaya Kürdistan halkını Perşembe günü saat 13.00’de Darmstad Demokratik Kürt Toplum Merkezine bekliyoruz...

Ayrıca Cumartesi günü ise Frankfurt şehrinde Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit olan özgürlük gerillalarını anacak ve ihaneti protesto edeceğiz. Bu eylemi de Kasım Engin yoldaşımız şahsında gerçekleştireceğiz. Bu eyleme de başta Kürdistan halkı olmak üzere bütün dost ve halkımızı bekliyoruz” denildi.