PKK’nin kuruluşu bir çok ülkede kutlandı

PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım Avrupa’nın bir çok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

TOULOUSE

Fransa’nın güneyindeki Toulouse kentinde PKK’nin 41’nci kuruluş yıldönümü, düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgali ve işlediği katliamlara tepki gösterildi.

Şiir ve müzik dinletilerinin de verildiği etkinliğe katılarak bir konuşma yapan Sol Parti ulusal sekreteri Jean Christophe Sellin Türk işgalini kınarken, PKK’nin de derhal AB “terör listesi”nden çıkarılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Aynı zamanda Occitanie bölge meclisi üyesi olan Sellin, geçen hafta Rojava’daki hastanelere 100 bine euroluk yardım projesini onayladıklarını bildirdi.

MONTPELLIER

Montpellier kentinde de PKK’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir gece düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşmasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, PKK’yi anlattı ve “Kürt halkının özgürlük hareketidir” dedi. Aktaş, Kürdistan’ın özgürlüğü sağlanana kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

Delal Amed Kadın Komünü adına yapılan bir konuşmada da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı. Etkinlik bir sinevizyon gösterimi ve sanatçıların sahne almasıyla devam etti.

SALA/İSVEÇ

Aynı amaçla İsveç’in Sala kentinde bir etkinlik gerçekleşti. Kürtler ve dostlarının buluştuğu etkinliğe Gavle, Örebro, Vesteros ve Sala çevresindeki diğer bir çok kentten katılımlar oldu. Bu yılki kutlama Rojava direnişine adandı. Türk işgali ve katliamlarının kınandığı gecede, PKK’nin kuruluşunu anlatan bir sinevizyon gösterimi izlendi. Kutlamanın yapıldığı salona özgürlük savaşçılarının fotoğrafları asılırken, çok sayıda sanatçı sahne aldı.

BELÇİKA

Belçika'da ise Aarschot kentindeki bir salonda PKK'nin kuruluş yıldönümü kutlandı.  Kutlamada bir çok sanatçı sahne alırken, bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekildi ve bu saldırılar karşısında gösterilen direnişe vurgu yapıldı. Etkinlik müzik eşliğindeki halaylarla son buldu.