PKK yasağına karşı düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı

KON-MED, 27. yılına giren Almanya'daki PKK yasağının sona ermesi için Cumartesi günü düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 26 Kasım günü 27. yılını dolduracak olan Almanya’daki PKK yasağına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

PKK yasağı ile birlikte Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların en temel hakkı olan yaşam hakkının ellerinden alındığına dikkat çekilen açıklamada, Kürtlerin haksız yere birçok uygulamalarla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Bu durumun Kürtleri baskı altında tuttuğuna işaret edilen KON-MED açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"PKK, Kürt halkının yiğit kadınları ve oğulları, hakikat yolunda özgür yaşam mücadelesi veren inanarak, çağımızın en azgın DAİŞ ve Türk çetelerine karşı kaygısızca canlarını feda etmeyi, onurlu bir yaşam tercihi yapan on milyonlarca Kürt halkı tarafından desteklenen bir özgürlük hareketidir.

Bölge halkları; Kürt kadınları ve Kürt halkı öncülüğünde DAİŞ’i bozguna uğratıp Erdoğan çetelerine karşı; Rojava, Bakur ve Başurê Kürdistan’da görkemli direnişleriyle tarih yazmaktadırlar. PKK’nin kahraman direnişçileriyle yaratılan kazanımlar bugün Kürt halkı, bölge ve dünya halklarınca korunmakta, zafere giden onur mücadelesinde büyük bedeller verilmektedir. PKK’yle yeniden dirilişi yaşayan Kürt halkı, tarihin bu demlerinde mücadelenin 43. yılını tamamlarken, her zamankinden daha güçlü, kararlı ve inançlı bir yürüyüşün sahibidir. Özgür bir geleceğe olan bağlılık halkların gerçek özgürlük umuduna ışık tutacak, yüzyılın direnişi ve onur mücadelesiyle kadınların öncülünde zafere ulaşacaktır. PKK, Halkların hareketi olmayı başarmış, zoru başarmanın yolunu göstermiş ve çağdaş bir devrime emin adımlarla yürümektedir.

ALMANYA'DA 1 MİLYONDAN FAZLA KÜRT MAĞDUR EDİLDİ

PKK yasağı, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların en temel hakkı olan yaşam hakkını ellerinden almıştır. Kürtler haksız yere birçok uygulamalarla karşı karşıya kalıyor. Bu da Kürtleri baskı altında tutuyor.

PKK'nin Ortadoğu'daki yaşananlara karşı demokratik ve özgürlükçü tavrı büyük bir anlam ifade ediyor. Böyle bir hareketin Almanya ve Avrupa'da halen yasaklı olması her şeyden önce batı toplumları için büyük bir çelişkidir. PKK yasağı her şeyden önce Almanya'nın demokrasi sorunudur. Bundan dolayı bu yasağın kaldırılması içinde birlikte mücadele etmeliyiz.

27 yıldır süren bu yasakçı ve kriminalizasyon politikasıyla Almanya da 1 milyondan fazla yaşayan Kürtlere büyük mağduriyet yaşattığı gibi, Almanya demokrasisinde de ciddi tahribatlara neden olmuştur. Yıllardır Kürdistan’da devam eden savaşta Türkiye'ye verdiği Silahlarla destekleyen Almanya, sürdürdüğü PKK yasağı ile Kürt halkına karşı uyguladığı kriminalizasyon politikasını Avrupa ülkelerine de taşırmaya yönelik çalışma yürütmektedir. Yatırım politikaları ve jeostratejik çıkarları uğruna Kürt halkına yapılan inkar, imha ve asimilasyon politikalarında Türkiye ile işbirliği içinde oldu.

Yaşadığımız süreçte, Almanya'da, özellikle Rojava'daki Kürt özgürlük hareketine gösterilen sempati, PKK yasağının ne kadar anlamsız ve yanlış olduğunu gösteriyor. PKK ye uygulanan yasak, Kürt sorununda politik bir çözüm için çıkmazdır. Bundan dolayı PKK yasağı kaldırılmalıdır. Bu soruna nasıl politik bir çözüm bulunabilir, Kürt hareketinin talepleri nelerdir, barış nasıl sağlanır soruları sorarak en başta Almanya olmak üzere artık Avrupa Konseyi'ne bağlı devletler harekete geçmelidir.

Almanya ve Türkiye özgürlük hareketlerine karşı mücadele eden ülkelerin başında geliyor. PKK yasağının getirildiği günden bu yana binlerce kişi yargılanmış, yüzlerce kişi gözaltına alınmış ve yine yüzlerce kişinin evine baskınlar yapılmıştır. Federal hükümetten PKK yasağının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu özgürlük hareketine yönelik uygulanan anti-demokratik siyaset artık son bulmalı. Almanya’daki toplumun da PKK’ye yönelik yasağı kabul etmediğine defalarca tanık olduk."

PKK ORTADOĞU'DA HALKLARIN GÜVENCESİDİR

Almanya'daki PKK yasağının, Türkiye ve Kürdistan'da barış ve demokratik çözüm için bir engel oluşturduğu belirtilen açıklamada şu çağrıda bulunuldu:

"Almanya’daki PKK yasağı, Türkiye ve Kürdistan’da barış ve demokratik çözüm için bir engel oluşturmaktadır. Türk devletinin savaş rantçıları da Alman hükümetinin PKK yasağından güç alarak Türkiye’deki baskılarını artırmakta, Kürt sorununun demokratik çözümünü engellemektedirler. Kısaca PKK yasağı hayatın her alanında Kürtleri kriminalize ettiği gibi Almanya'da demokrat çevrelerin düşüncelerini belirtmesinin önünde engel teşkil etmeye devam etmektedir.

PKK Ortadoğu'da gerici ve terörizme karşı en çetin mücadele içerisindedir, “PKK, DAİŞ'e karşı verdiği mücadele ile Asuri-Süryani, Ermeni, Türkmen, Keldani, Arap ve diğer tüm halkların eşit ve özgürce yaşamalarının güvencesi olduğunu göstermiştir. Ortadoğu'da halkların güvencesi olan PKK'nin Almanya'da yasak olması kabul edilemez. Bunun bir an önce kaldırılması gerekiyor.

KON-MED, (Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu) olarak, Almanya'daki bütün Demokratik Kürt Toplum Merkezleri başta olmak üzere, tüm birleşenler, PKK yasağının 27'nci yılında onlarca Alman, Kürt ve diğer demokratik göçmen örgütleriyle birlikte, özgürlüğü savunan, feminist, ekolojik ve demokratik bir toplum için ayağa kalkarak, PKK yasağının kalkması için itiraz edelim ve hep birlikte bunun mücadelesini verelim. Bu temelde; 21 Kasım 2020 Cumartesi Almanya’nın onlarca merkezinde PKK yasağına karşı düzenlenecek etkinliklere duyarlılıkla katılmaya çağırıyoruz."