Poyraz için Saarbrücken ve Bielefeld'de eylem

HDP İzmir parti binasına yapılan saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledilmesi Almanya'nın Saarbrücken ve Bielefeld şehirlerinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

Saarbrücken Demokratik Kürt Toplumunun merkezi çağrısıyla Saarbrücken merkezinde gerçekleştirilen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Yürüyüş boyunca çok sayıda Almanca bildiri dağıtıldı.
"HDP bu tür saldırı ve katliamlarla boyun eğen bir parti olmadığını geçmişe bakarak görebilirler. HDP geçmişte direndi bugün de direnecek“ denildi.

AKP MHP iktidarının dünyanın sessizliğinden güç aldığı belirtilerek, devrimci, demokrat ve ilerici insanlar HDP ve Kürt halkı ile dayanışmaya davet edildi. Etkinlik sloganlarla son buldu.

BIELEFELD

Deniz Poyraz’ın katledilmesi Bielefeld’de de gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

Bielefeld Demokratik Güçbirliğinin çağrısıyla saat 15’te merkez tren garı önünde toplanan eylemciler “Şehid Namirin”, “Deniz Poyraz Ölümsüzdür”, “Katil Erdoğan” ve “Terörist Erdoğan” sloganları attı.

HDP bayrakları ile Deniz Poyraz’ın resimlerini taşıyan Kürdistanlılar katliamın sorumlusu olarak AKP-MHP faşist ittifakını işaret etti.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde

DGB adına Ismail Taş, Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Murat Aslan, Bielefeld Çağdaş Alevi Platformu adına Kemal Cenik, JXK adına Eylem Çelik birer konuşma yaparak katliamı kınadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kitle şehir merkezinde bir basın bildirisi okudu. Yürüyüş yeniden gar önüne geldiğinde eylem sona erdi.