Priştine’de Kosovalı kadınlardan Rojava’ya destek gösterisi

Kosova’nın başkenti Priştine’de kadınların öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırıları kınandı, Rojava halkıyla dayanışma mesajları verildi.

Kosova’nın başkenti Priştine’de bulunan Skanderbeg Meydanı’nda #RiseUp4Rojava sloganıyla bir protesto gösteri düzenlendi. Kosova Kadın Ağı (Rrjeti i Grave të Kosovës) tarafından organize edilen gösteride Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal saldırısı protesto edildi.

Gösteri sırasında konuşan Kosavalı aktivistler Türkiye’nin bölgede soykırım yaptığına dikkat çektiler. “Kürt halkının yanındayız, dayanışma içindeyiz” mesajları verilen etkinlikte Türk devletinin işgal girişimin bir önce sona ermesi çağrısı yapıldı. Gösteride Kosova Kadın Dernekleri Ağı’nın “Rojava için diren” pankartı açıldı.

“Amacımız Kürt halkına yönelik soykırıma karşı dayanışma içinde olmak” diyen Kosavalı aktivisler kentin tarihi meydanında yolda geçenlere Kürt halkının verdiği mücadeleyi ve Türk devletinin yayılmacı politikasını anlatmaya çalıştı. Göstericilerin yoğun ilgi görmesi dikkat çekerken Türk kökenli ırkçılar asker selamı vererek provokasyon girişiminde bulundu.

AKP-Erdoğan yandaşı Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) de gösteriyi provoke etmek ve Türkiye’ye destek vermek amacıyla parti ofisi önünde bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı. KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar geçtiğimiz yıl da Kürt halkıyla dayanışma amaçlı yapılmak istenen bir etkinliği engellemek istemişti.