PYD-Avrupa’dan çağrı: Gün ulusal sahiplenme günüdür

PYD-Avrupa yaptığı yazılı açıklama ile Avrupa’da yaşayan Rojava halklarına çağrı yaptı: Türk devletinin saldırıları durana kadar alanlarda olalım. Gün ulusal sahiplenme günüdür, Kürt ulusunun kazanımlarını savunma zamanıdır!

Partiya Yekîtiya Demokratik (Demokratik Birlik Partisi -PYD)-Avrupa 

“Avrupa'daki Rojava Halkımıza çağrımızdır” başlıklı bir çağrı metni yayınladı. Çağrıda, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan ve Rojava’ya yönelik saldırıları hatırlatılarak, bunun Kürt kazanımlarına yönelik olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, “Türk devleti, Başûrê Kürdistan'a yönelik büyük bir saldırı başlattı ve her gün Rojava'nın farklı yerlerine saldırıyor. Türk devletinin bu saldırıları sadece Kürdistan gerillalarına değil Kürt halkının tüm kazanımlarına yöneliktir” denildi. 

İŞGALE KARŞI ALANLARA

 Kürt kurum, kuruluşlarının ve dostlarının işgale karşı Avrupa çapında bir dizi eylem planladığı ve 23 Nisan’dan itibaren saldırılar durana kadar devam edeceği belirtilen çağrıda, ““Avrupa'da Partiya Yekîtiya Demokratîk (Demokratik Birlik Partisi -PYD) olarak tüm halkımızı işgale karşı tavır almaya ve Avrupa'da harekete geçerek desteğini göstermeye çağırıyoruz. Halkımızı işgale karşı güçlü adımlar atmaya çağırıyoruz. Gün ulusal sahiplenme günüdür, Kürt ulusunun kazanımlarını savunma zamanıdır!

Kazanımlarınızın savunmasına katılın” vurgusu yer aldı.