PYD heyetiyle görüşen Kipping’ten hükümete çağrı

PYD Eş Başkanı Ayşe Hiso’nun başkanlığındaki Rojava heyetiyle görüşen Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping, Türk devletinin Efrîn’deki işgalinin sona ermesi Merkel hükümetine çağrıda bulundu.

PYD Eş Başkanı Ayşe Hiso’nun başkanlığındaki bir heyet Almanya’nın başkenti Berlin’de dünden bu yana temaslarda bulunuyor. Aralarında PYD Efrîn Kadın Kolları Eşbaşkanı Noşîra Mele, Şehba’daki Efrînli mültecilerden sorumlu Îdrîs Waqqas’ın da yer aldığı heyet Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping ile biraraya geldi.

Heyet, Rojava Kürdistanı ve Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler özellikle de Türk devletinin Efrîn’deki işgali hakkında Kipping’i bilgilendirdi. Görüşmenin ardından Kipping sosyal medya hesabı üzerinden video mesajı yayınlayarak Efrîn’deki işgalin ve Alman devletinin Erdoğan rejimiyle sürdürdüğü askeri işbirliğinin sona ermesi için Angela Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet’e çağrılarda bulundu.

‘EFRÎN’DEKİ İŞGAL SONA ERMELİ’

Kürt savaşçılarının DAİŞ çetelerini bitirdiğini belirten Kipping, Rojava güçlerinin bu önemli mücadelesine rağmen Federal Hükümet’in talimatıyla bu mücadele destek verenlerin kriminalize edildiğine dikkat çekti. Türk devleti ve çetelerinin Alman panzerleriyle Efrîn’i işgal ettiğini ve o tarihten bölgede etnik temizliğin yaşandığını hatırlatan Sol Parti lideri devamla şu görüşleri dile getirdi:

“İşgalden önce Efrîn kadın ve erkekler tarafından ortak şekilde yöneltiliyor. Şimdi ise Efrîn sokaklarında sadece kapalı kadınlar görülüyor ve genç kadınlar da kaçırılıyor. Ayrıca işgalden önce Efrîn’de birçok etnik ve dini grup birlikte yaşıyordu. Ancak şu anda çocukların zorla camiye gönderildiğini öğrendik. Bu yüzden Federal Hükümet’e şu çağrıda bulunuyorum; Erdoğan rejimiyle her türlü askeri işbirliğinizi bitirin, artık Suriye’de demokrasi ve eşitlikten yana güçleri destekleyin.”

Bu arada PYD heyeti 21 Nisan Pazar günü Rojava ve özellikle de Efrîn’deki gelişmelerin ele alınacağı bir etkinliğe katılacak. “Franz-Mehring-Platz 1, 10243 Berlin” adresinde gerçekleşecek etkinlik saat 18.00’de başlayacak.