Rennes, Bremen ve Essen’de binler Güven için ayaktaydı

Fransa’nın Rennes, Almanya’nın Bremen ve Essen kentlerinde Leyla Güven’in direnişine dikkat çekmek amacıyla eylemler yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek, Leyla Güven’in 73 günlük açlık grevi ile ölüm sınırına gelmiş olmasına rağmen, taleplerinin yerine getirilmemesi Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Bugünkü eylemler Jinên Ciwanên Azad ve Tevgera Ciwanên Şoreşger çağrısı ile düzenlendi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Türk devletinin tecrit politikalarının protesto edildiği yürüyüşte Leyla Güven’in taleplerinin Kürt halkının talepleri olduğu dile getirilirken, “Faşizan uygulamalar kırılana kadar alanlarda olacağız” mesajı verildi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de yüzlerce Kürdistanlının katılımı ile bir yürüyüş ve miting düzenlendi. HBF önünde başlayan yürüyüşte Güven’in direnişine dikkat çekildi.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Önder Apo’yu özgürleştirelim” sloganı ile düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde de yüzlerce kişinin katılımı ile bir protesto eylemi düzenlendi. Leyla Güven’in direnişinin sahiplenildiği sloganların atıldığı eylemde tecridin protesto edildiği pankartlar taşındı.