Riseup4Rojava'dan bir dizi eylem kararı

Riseup4Rojava oluşumu 6-7 Eylül tarihlerinde teslimatı veya yatırımlarla Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal planını destekleyen ülkelerde eylemler düzenleyecek.

Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve İsveç’in de aralarında bulunduğu dünyanın 18 ülkesinde örgütlenen Riseup4Rojava, 6-7 Eylül tarihlerinde Rojava için uluslararası eylemler düzenleyecek. "Block.Occupy.Disturb" sloganı altında silah teslimatı veya yatırımlarla faşist Türk devletinin Kürdistan'daki işgal planlarını destekleyen savunma şirketlerine, finans kurumlarına ve diğer savaş vurguncularına karşı çeşitli eylemlerle çağrıda bulunacak.

Riseup4Rojava oluşumu yaptığı açıklamada eylemlere ilişkin şunları belirtti: "Ülkelerimizdeki Türk faşizmiyle askeri, diplomatik ve ekonomik iş birliği alanlarını işgal edeceğiz, rahatsız edeceğiz ve engelleyeceğiz! Kürdistan’daki savaş herhangi bir yerde değil kapımızın eşiğinde başlıyor. O mühimmat fabrikalarında, cephaneliklerde, bankaların ve siyasi partilerin yazı masalarında, ikiyüzlü hükümetlerin, NATO’nun konferanslarında ve toplantılarında başlıyor." Riseup4rojava kampanyasına katılan örgütlerin eylem takvimi şöyle:

ONLARCA ÜLKEDE EYLEMLER DÜZENLENECEK

LONDRA

Londra'da, Plan C ve Kürdistan Dayanışma Ağı, #stopDSEI platformunun bir parçası olarak DSEI silah fuarına karşı tepkilerini ortaya koyacak. 6 Eylül Cuma günü, #StopDSEI İklim Günü, sosyal ekoloji ve Kürt özgürlük hareketinin eko-sosyalist paradigması üzerine atölyeler düzenleyecek. 7 Eylül Cumartesi günü, Rojava kadın devrimiyle dayanışma etkinliği olacak.

İSVEÇ

İsveç'te, Rojava Komiteleri İsveç ve Allt Åt Alla, birkaç şehirde aynı anda gerçekleşen grev gözcüleri örgütlenmesi için seferber oldu. Bunlar, Türkiye’ye yönelik üç İsveçli askeri ihracatçı, SAAB, SCANIA ve SSAB'ın fabrikaları ve iş merkezlerinin dışında kuruluyor. Amaç, çalışanları ve müşterileri şirket yönetimlerinin Erdoğan’a ve cihatçı çetelerine desteği konusunda eğitmek ve buna karşı direnişi güçlendirmek.

KATALONYA

Katalonya’da, CNT ve CGT sendikaları, Arran Gençlik Hareketi ve Kürdistan dayanışma yapısı Platforma Azadi gibi büyük Katalan örgütlerinin birliği olan "Comitee de Resistencia Internacionalista" faşist AKP-MHP rejimine uçak, savaş gemisi, radar sistemleri ve füze ihraç eden İspanyol askeri sanayi kompleksinin firmalarına karşı sokak direnişinde bulunmak için çağrı yaptı.

İSVİÇRE

İsviçreli direniş ağı fight4rojava ve Revolutionäre Aufbau Schweiz 6 Eylül’de askeri mevkilerin önünde eylem yapacak. Eylül Cumartesi günü, Basel'de saat 19: 00'da devrimci İsviçre hareketi, Türk ve Kürt hareketlerinin bütün kuvvetleri de bir gösteri yapacak.

ALMANYA

1 ve 9 Eylül arasında, Almanya'da militarizme ve özellikle de Alman silah üreticisi Rheinmetall'e karşı devrimci gruplar, sol örgütler, sendikalar ve sivil toplum tarafından örgütlenen büyük bir kampanya düzenlenecek. Hazırlıklara Radikal Sol Berlin, Girişimci Sol ve Tatort Kürdistan gibi Riseup4Rojava kampanyasının örgütleri de katılıyor.

YUNANİSTAN

Yunanistan'daki eylemciler #Riseup4Rojava kampanyası için 6-7 Eylül'de Atina, Kandiye, Rethimnon ve Gümülcine şehrinde eylemler düzenleyecek.

İtalya, Fransa, Kanada ve Brezilya'da da çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenecek.