'Roboskilerin önlenmesi için sürece müdahil olalım'

Strasbourg’da 12’inci gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevini bugün çok sayıda kurum temsilcisi ziyaret ederken, Roboski Katliamı’nın 7’inci yıldönümü de anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı 17 Aralık’ta Fransa’nın Strasbourg şehrinde başlatılan açlık grevi, 12’inci gününde devam ediyor.

ÇOK SAYIDA KÜRT VE TÜRKİYELİ KURUMDAN DESTEK ZİYARETİ

Eylemcilerin “Önderliğimize yönelik ağırlaştırılmış tecridi kıracağız” şiarıyla sürdürdükleri açlık grevi, Avrupa’nın birçok ülkesindeki Kürt ve Türkiyelilerin yanı sıra onlarca kurum temsilcisinin de desteğini alıyor. Bugüne kadar çok sayıda Kürt, Türk ve Mezopotamya halklarını temsil eden kurumların destek ziyaretinde bulunduğu eylemcileri bugün ise birçok Kürt kurum temsilcisi ziyaret etti.

Aralarında PYD, FED-MED, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezleri (NAV-DEM) Eşbaşkanı Tahir Koçer, Devrimci Cephe temsilcileri, KOMAV Eşbaşkanı Şenge Kahraman, Köln Halk Meclisi eşbaşkanları ile Duisburg, Oldenburg ve Linburg halk meclisleri temsilcileri, eylemcileri ziyaret etti. Sanatçılar Mizgin ile Hozan Şemdin de ziyaretçiler arasındaydı.

KÜRT HALKINA KRİTİK SÜREÇTE KENETLENME ÇAĞRISI

15 kişinin katıldığı açlık grevcileri ziyaret eden kurum temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı yapılan eylemine önemine dikkat çektiler. Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkının özgürlüğüyle bağına vurgu yapan temsilciler, Leyla Güven’in başlattığı ve cezaevlerinde yayılan eylemlerin kritik bir süreçte geliştiğinin altını çiziyor.

DEVRİMCİ CEPHE: ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİ İNŞASININ YOLUNU AÇACAK

Devrimci Cephe adına konuşan Faruk Aydın ise, tecridin sadece Kürt halkına değil, Türkiye’de demokrasi ve özgürlük isteyen tüm kesimlere uygulanan bir tecrit olduğunu vurguladı. Eylemi sahiplendiklerini dile getiren Aydın, “Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü, aynı zamanda ülkedeki faşist rejimin yıkılarak demokrasininin inşa yolunu açacaktır” diye konuştu.

ROBOSKİ ANMASI: KATLİAMLARI ÖNLEMEK İÇİN SÜRECE DAHİL OLUNMASI ÇAĞRISI

Strasbourg’daki eylemde 28 Aralık 2011’de 34 Kürt gencinin vahşice katledildiği Roboski Katliamı da anıldı.

Eylemciler, yeni katliamların yaşanmaması için herkesin bulunduğu alanlarda mevcut açlık grevi eylemlerine destek vermesi ve sürece müdahil olmaları gerektiğini vurguladı.