Rojava devrimi Kıbrıs’ta coşkuyla kutlandı

Kıbrıs’ta PYD ve AKEL öncülüğünde Rojava devriminin 10. Yılı, konser ve tiyatro gösterimlerinin yapıldığı açık alan etkinliği ile kutlandı.

Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıl kutlamaları kapsamında Kıbrıs’ta PYD ve Kıbrıslı muhalefet partisi AKEL organizasyonu ile Limassol’da kutlandı. Amfi Tiyatro’da gerçekleşen kutlamaya PYD Temsilcisi Yasin Terbuş, Kürt Halk Meclisi üyeleri, AKEL aktivistleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Alana, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kıbrıslı devrimi Theofilos Georgiadis’in fotoğrafları ile PYD, YPG, YPJ flamaları asıldı. Devrim şehitleri anısında bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Theofilos Kültür Merkezi Çocuk korosu sahne aldı. Ardından kültür merkezine bağlı sanatçılar sahne alarak kitleyi coşturdu. Halayların çekildiği etkinlikte, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî gerîla” sloganları atıldı.

DEVRİMİ BÜYÜTECEĞİZ

Etkinlikte bir konuşma yapan PYD Temsilcisi Yasin Terbuş, Rojava Devriminin sadece Kürt halkına değil tüm Ortadoğu halklarına eşit ve özgür bir sistemi armağan ettiğini ifade etti. Rojava Devrimine karşı Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken Terguş, “İşgalci ve faşist Türk devleti bugün halkların ortak ve eşit yaşadığı Rojava’ya dönük saldırıları barbarlığının bir ifadesidir. Türk devlet rejimi Kıbrıs’ı işgal ederek halkların özgür yaşamına nasıl müdahale ettiyse bugün Rojava’ya da bunu dayatıyor. Ancak bizler bu işgalcilere karşı direneceğiz devrimi yaşatıp büyüteceğiz. Bir kez daha halkların Rojava devrimi kutlu olsun” dedi.

TİLİLİLER ROJAVA DEVRİMİ İÇİN

Konuşmaların ardından Kıbrıslı tiyatro sanatçısı Myrsini, Rojava devrimini anlatan tek kişilik oyununu sahneledi. Oyunuyla bir YPJ savaşçısı gözüyle Rojava devrimini anlatan Myrsini, DAİŞ’in kadına dönük barbarlığına vurgu yaptı. Oyunda Rojava devrim şarkılarını mısra halinde kimi bölümlerde söyleyen Myrsini, Kürt kadınlarının devrime olan inancını etkileyici bir dille sundu. Oyunun sonunda ise etkinliğe katılanlar Mrysini’yi ayakta alkışlarken, Kürt kadınları ise dakikalarca tilili çekmesi dikkat çekti.

Etkinlik, çekilen halayların ardından sona erdi.