Rojava Devrimi’nin 10. yılı Almanya’da kutlanacak

Almanya’nın farklı kentlerinde “Bijî Şoreşa Rojava” şiarıyla Rojava Devrimi'nin 10. yılı kutlanacak.

19 Temmuz 2012’de gerçekleştirilen Rojava Devrimi, katılımcı demokrasi, kadın özgürlüğü, ekoloji gibi alanlarda halklara ve devrimcilere umut olmayı sürdürüyor. Devrimin gerçekleşmesi sonrası özellikle 2014'ten sonra sürekli işgal tehdidine, uluslararası ambargoya ve ideolojik saldırılara maruz kalmasına rağmen Kuzey ve Doğu Suriye’de alternatif bir yaşamın inşa edilmeye çalışılması dünyanın farklı bölgelerindeki enternasyonalistlere, devrimcilere ilham kaynağı oluyor.

Almanya’da Kürtler ve enternasyonalistler, Rojava Devrimi'ni sahiplenmek, korumak ve yaşatmak için festivaller ve konserler organize edecek.

Festival ve konserlerin düzenleneceği kentler:

FRANKFURT

“10. yılında temel demokrasi, kadın özgürlüğü ve ekoloji” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik 16 Temmuz saat 15:00’te başlayacak. Konuşmalardan sonra Koma Hezex’in müzik programı yapacağı etkinliği Women Defend Rojava, RiseUp4Rojava, Amara Kadın Meclisi, Frankfurt Kürt Toplum Meclisi, Städtfreundschaft Frankfurt-Kobane e.V, YXK ve JXK düzenliyor.

Etkinlik yeri: Gelände des FC Serkeftin Babenhäuser Landstraße 6 Frankfurt am Main, 60599

HAMBURG

“Kadın Özgürlüğü, temel demokrasi, çeşitlilik ve özyönetim-Rojava Devrimi 10. yılında” şiarıyla gerçekleştirecek etkinlik 16 Temmuz saat 15:00-19:00’de olacak. Konuşmalar, canlı müzik performanslarının sergileneceği etkinlik Vor der Roten Flora Achidi John Platz Hamburg - Sternschanze adresinde olacak.

BONN


"Rojava'da Devrimin 10 Yılı” Yaz Festivali” 16 Temmuz'da saat 17:00’de başlayacak. “Bijî Şoreşa Rojava” şiarıyla gerçekleştirilmesi planlanan festivalde canlı müzik performansları, konuşmalar olacak. Festival yeri: Alte VHS Zugang neben Neustraße 58 Bonn, 53225.

BERLİN

“10. Rojava Devrimi” kutlaması 17 Temmuz'da saat 12.00’de başlayacak. “Bijî Şoreşa Rojava” şiarıyla gerçekleştirilecek kutlamaya QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi Skype bağlantısı ile katılacak. Xelil Xemgin, Dino, Bilind İbrahim, Hekim Sefqan gibi sanatçıların canlı müzik performansları ile katılacakları kutlamada HDP önceki dönem Van Milletvekili Lezgin Botan konuşmacı olacak.

Kutlama Oranienplatz Berlin - Kreuzberg, 10999 adresinde olacak.

Berlin’de 19 Temmuz saat 19:00’da “Nehrin Öte Yakası” film gösterimi de Hofkino Franz-mehring-Platz 1, Berlin adresinde olacak.

LUTZERATH

“10 Jahre Rojava – Die Revolution verteidigen! (10 yıl Rojava - devrimi savunalım!” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik 17 Temmuz'da saat 15:00’te başlayacak. Rojava ve Kürdistan'daki siyasi durum, Kürdistan ve Avrupa’da ekolojik mücadele üzerine konuşmalar yapılması planlanan etkinlikte canlı müzik olacak.

SAARBRUCKEN

"10 Yıl Rojava - Devrimi Savun!” yürüyüşü
19 Temmuz'da saat 18:30'da Landwehrplatz Landwehrplatz, Saarbrücken, 66111 adresinde.

ASCHAFFENBURG

20 Temmuz'da saat 19:30’da “Türkiye'nin Rojava'ya Karşı Savaşı” konulu panel düzenlenecek.
Panel adresi: Stadthalle Aschaffenburg Schlossplatz. 1, Aschaffenburg

OSNABRUCK

Rojava Devrimi 10. yıl yürüyüşü 22 Temmuz'da saat 18:00'da HBF Osnabrück adresinde düzenlenecek.

KASSEL

“Rojava Devrimi'nin 10 yılı” adıyla festival düzenlenecek. Workshop, seminer, folklor gösterisi ve canlı müzik performanslarının olacağı festival 24 Temmuz'da saat 11:00'de başlayacak. Şerif Ömeri, Koma Volkana Şoreşe, Koma Şiyar'ın şarkılarıyla yer alacağı festivalde Sefqan Kobanê de bulunacak.