Rojava Devrimi'nin 10. yılı Frankfurt’ta kutlandı

Almanya’nın Frankfurt şehrinde “Bijî Şoreşa Rojava” şiarıyla Rojava Devrimi'nin 10. yılı kutlamaları başladı.

Frankfurt’da Kürtler ve enternasyonalistler, Rojava Devrimi'ni sahiplenmek, korumak ve yaşatmak için 10. yıl dönümünde buluştu. 
Almanya’nin Frankfurt kentinde 10. yılında demokrasi, kadın özgürlüğü, ekoloji” sloganıyla bir etkinlik düzenlendi. 

Frankfurt'daki kutlama etkinliğini Women Defend Rojava, RiseUp4Rojava, Amara Kadın Meclisi, Frankfurt Kürt Toplum Meclisi, Städtfreundschaft Frankfurt-Kobane e.V, YXK ve JXK düzenledi. 

19 Temmuz 2012’de gerçekleştirilen Rojava Devrimi, bugün katılımcı demokrasiyi esas alan bir çok çevrenin ilgisini çekerken kadın özgürlüğü, ekoloji gibi alanlarda halklara ve devrimcilere umut olmayı sürdürerek ilham oluyor. 

Devrimin gerçekleşmesi sonrası özellikle 2014'ten sonra sürekli işgal tehdidine, uluslararası ambargoya ve ideolojik saldırılara maruz kalmasına rağmen Kuzey ve Doğu Suriye’de alternatif bir yaşamın inşa edilmeye çalışılması dünyanın farklı bölgelerindeki enternasyonalistlere, devrimcilere ilham kaynağı oluyor. 

Babenhäuser Landstraße 6 Frankfurt am Main'de Saat 15:00’te başlayan etkinlikte 

Rojava’da olası bir saldırının boyutu daha kapsamlı olabileceği endişesini taşınan aktivistler bir kez daha duyarlılık çağrısı yaparak açığa çıkan toplumsal degerlerin insanlık adına korunması gerektiğinin vurgusu yapıldı. 

Konuşmalardan sonra etkinlik Koma Hezex’in müzik programı ile devam etti.