Rojava halkı yalnız bırakılmamalı

Türk devletinin saldırıları altında olan Kuzey-Doğu Suriye'ye destek eylemleri düzenleyen Kürdistanlılar, Rojava halkının yalnız bırakılmaması gerektiği çağrısında bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava işgalini protesto etti. Eylemde Hollanda kadın hareketi tarafından yapılan açıklamada, Rojava'da kimyasal silah kullanıldığı ve Türk devletinin savaş suçu işlediği belirtildi.

EUPEN

Belçika'nın Eupen şehrinde Rojava'ya yönelik saldırılar protesto edildi. Eupen Belediye başkanı Claudia Nyssen, Belçika Heyva Sor başkanı ve Kürt kadın hareketi öncülüğünde yapılan eyleme 23 farklı grup temsilcileri de katıldı. Eylemde, Avrupa devletlerinin işgal karşısındaki sessizliğine tepki gösterildi. Eylem Den Haag'da düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.

PİSA

İtalya'nın Pisa şehrinde bulunan Galileo Galile havaalanında toplanan Kürt ve İtalyan gençleri Rojava'ya destek eylemi yaptı. Günde bir kez THY uçuş yapan havaalanında check-in yapılan yeri 2 saat boyunca işgal eden gençler, uçuşun iptaline neden oldu.

MİLANO

Milano'da İtalyan gençler THY bürosunun önünde eylem yaparak işgal saldırılarını protesto etti. Eylemde, Rojava'yı savun", "IŞİD katliamları durdurulsun" pankartları açılırken, ABD ve Rusya'nın Türk işbirliğine dikkat çekildi.

HAMBURG

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları Hamburg'da bir panel ile protesto edildi. Hamburg Sol parti öncülüğünde yapılan panelin moderatörlüğünü Hamburg Sol parti milletvekili Martin Dolzer yaptı. Panele katılan Kuzey Suriye Federasyonu koordinatörü Ahmed Şexo, Hamburg Sol parti miletvekili Cansu Özdemir ve Hamburg Rojava insiyatifi temsilcisi Julius Fehm yaptıkları konuşmalarda Türk devletinin saldırılana dikkat çektiler.

Kadın eli ile örülen devrimin Rojava topraklarında filizlendiğini söyleyen Sol parti milletvekili Cansu Özdemir, savaşta en büyük acıyı kadın ve çocukların yaşadığını söyledi. Rojava işgalini ilk günden beri her gün sokaklara çıkarak protesto ettiklerini söyleyen Hamburg Rojava inisiyatifi temsilcisi Julius Fehm, devam eden Türk mallarını ve turizmini boykot kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Erdoğan diktatörlüğü karşısında tek alternatifin Rojava devrimi olduğunu vurgulayan Kuzey Suriye Federasyonu koordinatörü Ahmed Şexo, Rojava halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti. Panele katılan KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya da yaptığı değerlendirmede, Kürt halkının birlik olması gerektiğini vurguladı.

PARİS

Rojava’yla dayanışmak ve faşist Erdoğan rejimini kınamak amacıyla, Paris Villiers-le-Bel’de oturan Kürdistanlılar bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, yüzlerce Kürdistanlı Rojava için insan zinciri oluşturdu. Akşam saatlerinde, Villiers-le-Bel Tren Garı önünde toplanan Kürdistanlılar, pankartları ve flamalarıyla birlikte insan zinciri oluşturarak uzun bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşte ayrıca; Cumartesi günü Paris’in République Meydanı’nda yapılacak merkezi yürüyüş ve hemen ardından, Paris’in Montreuil Semti’nde düzenlenecek olan Hüseyin Çelebi Edebiyat Yarışması’na katılım sağlanması istendi.