GÖRÜNTÜLÜ

Rojava için Draguignan’da eylem

TCŞ öncülüğünde Draguignan’da bir araya gelen kitle, “Türk devleti insanlık suçu işliyor, sizler bu faşist devletin yanında mısınız yoksa karşısında mısınız” diyerek Avrupa devletlerine seslendi.

 Fransa’nın Draguignan kentinde işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır, halk burada” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı. Yürüyüş Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

TCŞ adına yapılan açıklamada, Faşist Türk devletinin son 48 saatte yaşam alanları ve altyapı tesislerini bombalaması sonucu 450 bini aşkın insan elektriksiz ve susuz kaldı. Buradan tüm Avrupa ülkelerine sesleniyoruz. Türk devleti insanlık suçu işliyor, sizler bu faşist devletin yanında mısınız yoksa karşısında mısınız? Kurdistan’ın dört parçası Kürt halkının kırmızı çizgisidir. Bizler Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana dek hiçbir zaman alanları terk etmeyeceğiz” denildi.

Eylem “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Ciwan fedaiyên Rêber Apo’ne” sloganları ile sona erdi.