Rojava ile dayanışma eylemleri devam ediyor

Türk devletinin Doğu-Kuzey Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına öfke büyüyor. Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, AB ülkelerine Türk devletinin saldırılarına karşı tutum alma çağrısında bulundu.

Metz Komünist Fransız Partisi, Rojava'ya karşı başlatılan işgal saldırısını Metz Valiliği önünde yaptığı eylem ile protesto etti. Eylem Cumartesi günü Strasbourg'da yapılacak bölgesel mitinge katılım çağrısının ardından sona erdi.

MARSİLYA

Marsilya ve Marignane Tevgera Ciwanên Şoreşgeri üyeleri Rojava için eylemlerini aralıksız sürdürüyor. Akşam saat 19.00'da Marsilya ve Marignane Tevgera Ciwanên Şoreşgeri üyeleri Marsilya havaalanında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı eylem, "Terörist Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganları ile sona erdi.

LORİENT

Türk devletinin Doğu ve Kuzey Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırıları Fransa’nın Lorient kentinde Kürdistanlılar ve dostları tarafında protesto edildi. "Dün Hitler bugün Erdoğan" pankartını açan Kürdistanlılar ve dostları Fransızca el bildirileri dağıtarak başta Fransa hükümeti olmak üzere AB taraf ülkelerine Türk ordusunun işgal ve saldırılarına karşı net tavır ve yaptırım uygulama çağrılarında bulundu. Protesto eylemi Cumartesi günü Nantes kentinde düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe katılım çağrıyla son buldu.

TRONDHEİM

Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırılarına karşı Avrupa’nın birçok kenti gibi Norveç’ın sahil şeridinde Trondheim şehrinde de bir eylemler düzenlendi. Dört parça Kürdistanlı ve Norveçli dostların bir araya geldiği eylemde Türk devleti ve ordusunun işgal girişimleri lanetlendi. Mitingin ardından kitle sloganlarla Torg meydanına doğru yürüyüşe geçti.

STANVAGER

Norveç’in Stavanger kentinde Kürdistanlılar ve Norveçli dostların katılımı ile saat 17:00'da yapılan meşaleli yürüyüş ve dağıtılan bildirilerle Rojava halkına dayanışma mesajı verildi. Eylemde yapılan konuşmalarda ulusal çıkarların esas alınması gerektiği ve Kürtlerin yalnız olmadıkları vurgulandı.

LAVİRO

Yunanistan'da Türk devletinin işgaline öfke büyüyor. Lavrio şehrinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları sık sık, "Bijî berxwedana Rojava", "Şehit namirin" ve "Bijî serok Apo" sloganları atıldı. Eylemde gençlik hareketi adına konuşan Welat Dikmen, "Kobanê'de Kürt halkı nasıl direndiyse bugün de Rojava'nın tüm şehirlerinde aynı direnişi gösterecek" dedi. Burhan Amed ise Kürtlerin yüz yıllardır katliamlara uğratıldığına dikkat çekti.

LİNZ

Avusturya'nın Linz bölgesinde ve çevresinde yaşayan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava işgalini protesto eylemlerine devam etti. Martin Luther Platz'ta yapılan eylemde Almanca, "Terörist Erdoğan", "Türk Askeri Kürdistan'dan Defol" sloganları atıldı. Yapılan konuşmada Kürtlerin her yerde alanlarda olması gerektiği vurgulandı. Avusturya Demokratik Halklar Federasyonu, ATIGF ve ATIK kurumları da eyleme destek verdi.