Rojava şehitleri için Zürih’te anma

İşgalci Türk devletinin saldırıları sonucu Rojava’da şehit düşen siviller için İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan Rojava derneğinde bir anma düzenlendi ve taziye açıldı.

Anmaya İsviçre Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Hüseyin Mamaklı, İsviçre Şehid Aile kurumu (KOMAV) sözcüsü Saadet Kuran, PYD Kadın meclis sözcüsü Gülistan Sadun, şehid yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Zürih kentinde bulunan Rojava derneğindeki anma şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İlk olarak PYD Kadın meclis sözcüsü Gülistan Sadun konuştu. İşgalci Türk devletinin saldırılarının aralıksız devam ettiğine vurgu yaparak “Bizler her gün şehid veriyoruz. Şehitlerimiz Kurdistan için canlarını feda ediyor. Biz nerede olursak olalım şehitlerimize sahip çıkacağız. Şehitlerimize sahip çıkmak onların mücadelesini yükseltmekten geçer” dedi.

KOMAV sözcüsü Saadet Kuran ise Türk devletinin saldırlarında sadece askeri noktaların hedef alınmadığını, sivil halkın kullandığı alanların da vurulduğuna vurgu yaparak “Kurdistan’ın her alanında direniş var. Türk devleti gerilla karşısında hezimete uğradığı zaman hemen Rojava’yı bombalıyor. Rojava’ya dönük saldırılarda sivil insanlarımız şehit düştü. Biz şehitlerimizin davasına sahip çıkacağız. Rojava Önder APO’nun projesidir. Düşman bu projeye saldırıyor. Kürtlerin kazanımlarını yok etmek istiyor. Şehitlerimizin sürdürdüğü davanın takipçisi olacağız” dedi. 

Şehid Ferhan Teme’nin ailesi adına Abdulhadi Teme konuşan Ferhan Teme’nin yaşamı hakkında bilgi verdi. Teme'nin Bombalanan matbaada şehid düştüğünü dile getiren Abdülhadi Teme “Türk devleti matbaayı bombaladı ve Ferhan ve arkadaşları orada şehid düştü. 3 çocuk babasıydı. Her alanda mücadele eden biriydi. Türk devleti sivilleri hedef alıp katlediyor. Ama Erdogan amacına ulaşamayacak” dedi.

Rojavalı şehid aileleri adına Zayide Hüseyin ve şehid aileleri söz alarak şehidlere sahip çıkacaklarını belirttiler. Anmadan sonra Ferhan Teme’nin ailesi akşam geç saatlere kadar taziyeleri kabul etti.