Rojava'ya destek eylemleri sürüyor

Türk devletinin işgal saldırıları altında olan Rojava'ya destek amacıyla birçok şehirde eylem yapıldı. Eylemlerde Türk devletinin kimyasal silah kullanımına dikkat çekildi.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın Nürnberg kentinde bugün akşam saatlerinde de çok sayı da kişinin katılımıyla protesto edildi. Lorenzkirche kilisesi önünde yapılan protestoya çok sayıda Kürdistanlı ve Alman dostları katıldı. Gösteride YPG-YPJ bayrakları taşınırken sık sık, "Bijî berxwedana Rojava", "Terörist Erdoğan" sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgali ve yapılan sivil katliamlar kınandı.

POSTDAM

Almanya’nın Brandenburg eyaletinin başkenti Potsdam’da Alman Sol Parti (Die Linke) Rojava ile dayanışmak ve Türk devletinin işgalini protesto etmek amacıyla bir miting düzenledi. Mtinge Sol Parti Brandenburg eş başkanı Anja Mayer, Milletvekili Andreas Büttner’in yanı sıra Potsdam’da bulunan Sol Parti taraftarları da katıldı. Mitingde Türk devletinin Rojava işgalini ve sivil katliamlarını bir kez daha kınayan Sol Parti milletvekilleri Anja Mayer ve Andreas Büttner yaptıkları konuşmalarda, Türk devletinin katliamlarını yerinde görmek, halkın yaralarına ortak olmak ve el ele vermek için Rojava’ya gideceklerini belirtiler.

Kürt halkının kaderini tayin etme hakkı olduğunu söyleyen vekiller, Rojava'daki sivil katliamlara ve kimyasal silah kullanımına dikkat çekti. Potsdam basınının yoğun ilgi gösterdiği miting ve basın açıklaması milletvekillerinin, "Biji Rojava", Biji Kürdistan", "Biji YPG-YPJ" ve "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma" sloganları eşliğinde sona erdi.  

KİEL

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Rojava'da yaptıkları katliamları protesto eden Kürdistanlılar, Almanya'nın Kiel şehrinde eylem yaptı. Eyleme, Kiel Alevi Topluluğu, Kürdistan Solidarität, Anti Faşistler, Die Linke, gibi kurumların yanı sıra çok sayıda Alman da katıldı. Eylemde yapılan açıklamalarda Türk devletinin ateşkes kararına rağmen sürekli saldırı halinde olduğu ve aralarında çocukların da olduğu yüzlerce sivili katlettiği belirtildi.

HAMBURG

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için Hamburg parlamentosu önünde bir mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya, soykırım ve işgal saldırılarının önüne geçilmesi için Kürtlerin her zamankinden daha fazla birlik olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Rojbin Hamburg Kadın Meclisi adına konuşan Leyla Kaya ise, saldırıların hedefinde kadın öncülüğünde kurulan devrimin olduğunu belirtti.

FREİBURG

Rojava işgalini protesto etmek amacıyla Almanya'nın Freiburg kentinde bugün bir miting düzenlendi. Alte Synagoge meydanında bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana YPG u YPJ" ve "Katil Erdoğan" sloganları attı. Freiburg DKTM, Nuda Kadın Meclisi ve Alevi Kültür Dergahı'n yanı sıra çok sayıda Alman sol örgüt ve kurumlarının da desteklediği eylemde, Rojava'daki durumun savaş suçu işlenen bir işgal olduğu ve buna rağmen Türkiye'ye gerekli yaptırımlarda bulunulmadığı belirtildi. Eylem yarın aynı alanda saat 17.00'da tekrar bir araya gelmek üzere sonlandırıldı.

MANNHEİM

Almanya'nın Mannheim kentinde HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Almanca bildirinin okunduğu eylemde sık sık, "Yaşasın Rojava", "Terörist Erdoğan" sloganları atıldı. Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı ile yapılan eylemde dost kurumların işgale karşı verdikleri tepki mesajları okundu.

KÖLN

Köln'de yaşayan Kürdistanlılar bu akşam Rojava'ya destek amacıyla bir miting düzenledi. Dom Katedrali yanında saat 18:00'da başlayan mitingde, QSD'nin DAİŞ'e karşı elde ettiği başarılar, verdikleri mücadele örnekleriyle anlatıldı. Yine Rojava'da kurulan yeni sistem aktarıldı. Konuşmalarda, Türk devletinin DAİŞ çeteleriyle birlikte Rojava'ya saldırdığı, hava sahasını kapatmayan güçlerin de bu saldırıların ortağı oldukları vurgulandı.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Rojava'yı savunma Platformu tarafından organize edilen mitinge ve yürüyüşe Duisburg ve çevresinde yaşayan çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Rojava'yı savunma Platformu'nun çağrısıyla saat 18.00'da biraya gelen kitle Duisburg Tren garına doğru yürüyüşe geçti. Tren garı önünde yapılan mitingde Türk devletinin katliamları yapılan konuşmalarla teşhir edildi.