Rojava’ya saldırılar Atina’da bir yürüyüşle protesto edildi

Rojava’ya yönelik saldırıları Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği önünde protesto eden Kürtler, polisin saldırısı üzerine yolu trafiğe kapatarak, eylemlerini yürüyüşle sürdürdü.

Türk devletinin Rojava’ya yönelik 4 Ekim’den bu yana kapsamlı hale getirdiği saldırılarına karşı protesto eylemleri yayılıyor. Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısı üzerine Yunanistan’ın Atina kentinde bir araya gelen Kürtler ve dostları, burada bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Rojava için Ayağa Kalk İnisiyatifi ve anarşistlerin de katıldığı eylemde, “Kurdistan’da soykırımı durdurun” yazılı pankart ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kanlı fotoğrafı taşındı. 


Büyükelçilik önünde “Bijî berxwedana Rojava” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atarak protesto eylemini sürdüren Kürtler, Yunan polislinin saldırısına uğradı. Saldırı üzerine yolu trafiğe kapatan Kürtler, “Bijî Kurdistan” sloganları attı. 

Kürtler ve dostları, polis saldırısı üzerine kent merkezinde bulunan Academia’ya doğru yürüyüşe geçti. PKK ve KCK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüş boyunca sloganlar atıldı. 

Academia önünde yapılan açıklamada konuşan Kürt siyasetçi Hasan Hüseyin Ebem, Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı eylemlerine dönük polis saldırısına tepki göstererek, “Bu saldırılar sürdükçe, bizler de Kürt halkı olarak alanlarda olacağız. Ancak gerçekleştirdiğimiz eyleme saldırı oldu. Yunan hükümeti Erdoğan’dan icazet aldığı için engellendik. Tüm saldırılara rağmen eylemlerimiz sürecek, alanlarda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 Eylem, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.