Rusya’da uluslararası 15 Şubat komplosu protesto edildi

Saratov kentinde yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı geliştirilen komployu 22’nci yıldönümünde kınayarak, İmralı tecridinin komplonun devamı niteliğinde olduğuna vurgu yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında uluslararası komplo ile Türkiye’ye teslim edilerek esaret altına alınması, 22’nci yıldönümünde Rusya’da protesto edildi.

Saratov iline bağlı Krasnii Kut ilçesinde yaşayan Kürtler, 15 Şubat komplosunu kınamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Kültür evinde gerçekleşen toplantıya, çok sayıda kişi katıldı.

Krasnii Kut Kürt Otonomisi Başkanı Bûdakov Ramazan ve Kadın Meclisi adına Fatma Kadirova ve Zere Şamoyan birer konuşma yaptı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda 15 Şubat gününün Kürt halkı için kara bir gün olduğu ve uluslararası komplonun halen devam ettiği vurgulandı.

Konuşmacılar Kürt halkına karşı uygulanmakta olan ağırlaştırılmış tecridin uluslararası komplonun devamı niteliğinde olduğunu ve bu tecridin arkasındaki güçlerin Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı bir imha konseptini devreye koyduğunu ifade ettiler.

Toplantıda Türk devletinin işgal saldırıları ve işbirlikçileri de kınandı. Toplantıda Kürt özgürlük mücadelesinin daha da yükseltilerek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşturulması çağrısı yapıldı.