Rusya’da 15 Ağustos kutlamaları

Rusya’nın Stravrapol bölgesinde 15 Ağustos Atılımı bir konserle kutlandı.

Stavrapol bölgesine bağlı Novoaleksandrovsk ilçesinde yaşayan Kürtler, 15 Ağustos Atılımı’nı kutlamak için organize edilen bir konserde buluştu.

Kutlamanın açılışını Stavrapol Kürt Meclisi Eşbaşkanı Huseyin Çerkez yaptı.  Çerkez, Kürt halkı için PKK komutanı Mahsum Korkmaz ve 15 Ağustos 1984’te Türk devletine yönelik ilk silahlı eylemin anlam ve önemine vurgu yaptı.

Eruh ve Şemdinli eylemlerinin Kürtler için yeniden doğuş anlamını taşıdığını ifade eden Çerkez, “15 Ağustos Atılım’ının Kürt halkında fedai ruhunu geliştirdiğini ve bu fedai ruh sayesinde Kürtlerin varlıklarını dünyaya duyurmayı başardığını” kaydetti.

Çerkez, Rusya’da yaşayan Kürtlerin de bu atılımın oluşturduğu özgüven sayesinde varlıklarından söz etmeye başladıklarını belirtirken, “Amed zindanlarında PKK öncü kadroları Mazlum Doğan, Kemal Pir, Hayri Durmuş ve Ferhat Kurtay’ın geliştirdiği direnişin ve inancın üzerinde gelişen 15 Ağustos Atılımı’nın kendisiyle beraber yeni Kürdü yaratığını” vurguladı.

Novoaleksandrovsk ilçesinde bulunan Razdoliye Kültür evinden gerçekleşen kutlamada Kürt ve Rus sanatçılar sahne aldı.

Konserde Novoaleksandrovsk yönetimi adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Lyudmila Nîkolayevna bir konuşma yaparak Kürtlerin bayramını kutladı.

Kürtçe şarkılar seslendiren Sayrana Bahadîn, çocuk korosu ve govend grubu, Rus sanatçı Tatyana Biktorovna ve Rus halk müzik grubu Razdoliye sahne aldı.