Rusya’da 15 Ağustos toplantıları

Rusya’nın Saratov ilçesine bağlı Yerşov ve Timonino alanlarında 15 Ağustos atılımının yıldönümü dolayısıyla toplantılar gerçekleşti.

Timonino'de yapılan toplantıda Kürt Otonomisi Başkanı İsmail Yusupov ve meclis üyesi Usen Yusupov birer konuşma yaptılar.

Konuşmalarda 15 Ağustos'un Kürt halkı için yeniden diriliş anlamına geldiği kaydedildi.

Türk devletinin yenilgi aldıkça saldırganlaştığına ve Kazakistan dahil her yerde Kürtleri hedef aldığına dikkat çeken konuşmacılar, Rusya ve uluslararası toplumun Türk devleti karşısında sessiz kalmaması istendi.

Diğer bir toplantı Saratov'un Yerşov ilçesinde gerçekleşti. Toplantıda söz hakkı alan Yerşov Kürt Meclisi üyeleri Mirza Ali Yusubov, İsmail Yusubov ve Sultan Baki, 15 Ağustos 1984'ün Kürt halkın için silahlı mücadelenin başlangıcı olduğunu ve Kürt özgürlük hareketini bugünlere ulaştırdığını belirtti.

Bu toplantıda da son dönemlerde Kazakistan'da Kürtlere karşı geliştirilen saldırıların arkasında faşist Türk devletinin olduğu ifade edilerek, Kazakistan devletine "bu oyunlara gelmeyin" çağrısı yapıldı. Konuşmacılar, Kazakistan yetkililerinden Kürtlere yönelik saldırıların faillerini cezalandırmalarını istedi.