Rusya'da kutlama: Kürtler 15 Ağustos ile var oldu

Rusya Moskova'daki Kürtler, 15 Ağustos Atılımı'nı selamladı, atılımın Kürtleri yok olmaktan kurtardığını vurguladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kürtler, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümünü selamladı.
Moskova’da bulunan Lûnaçarsky Kültür Evinde bir araya gelen Kürtler, şehitleri andı.
Uluslararası Kürt Toplumsal Kurumları Birliği Başkanı Arif Azmanî, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürt halkının diriliş bayramını kutladı.

Kürtlerin Abdullah Öcalan ve PKK sayesinde yok olmaktan kurtulduğunu dile getiren Azmanî, "Agit ve arkadaşlarının Eruh ve Şemdinli eylemlerini selamlıyoruz" dedi.
PKK öncü kadroları Mazlum Doğan, Kemal Pir, Hayri Durmuş ve Ferhat Kurtay'ların büyük ölüm orucu direnişi de selamlayan Azmanî, Kürtlerin bu direnişler doğrultusunda kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Kürt Kadınları Organizasyonu Viyan Başkanı Tera Qadır da "Kürt kadınları 15 Ağustos sayesinde örgütlendi ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde öncülük rolü üstlendi. Kürt kadınları ve yine Ortadoğu'daki kadınlar 15 Ağustos ile varlık kazandı" diye belirtti.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin Rusya Temsilcisi Reşad Benav ise Kürt halkının Kürdistan'ın dört parçasında elde ettiği kazanımların ve bugün ulaştığı seviyenin 15 Ağustos fedai ruhu sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Etkinlikte Kürt sanatçılar Berfin Mamedova, Hunermend Zahar ve Hozan Seyran Haciyeva da sahne aldı.