Rusya'da 'tecrit' protestosu: Özgürlüğe kadar ayaktayız!

Rusya Adıgey'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecrit protesto edildi. 

Rusya’nın Krasnodar bölgesine bağlı Adıgey Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridi kınadı.

Eylemde konuşan Kürt Kadın Hareketi Üyesi Sinem Broyeva, "Türk devletinin bu insanlık dışı yaklaşımını şiddetle kınıyoruz ve bu durumu hiçbir zaman kabullenmeyeceğiz. Ta ki bir haber alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

'KÜRT HALKI KORKMAZ DA KANMAZ DA'

Broyeva, 24 Haziran'daki seçimlere de dikkat çekerek, Kürtlerin mutlaka sandıklara giderek iradesine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

"Faşist Türk devleti ve çete başı Erdoğan kirli oyunlarıyla, katliam ve şiddetle halkımızı korkutarak aldatmak istiyor" diyen Broyeva, "Ama Kürt halkı ne korkuyor ne de aldatmalara kanacak. Önderi özgürlüğüne kavuşana dek mücadelesini devam edecek. Kürt halkı ve Kürdistan özgürlüğe kavuşana dek mücadelemiz devam edecek. Bahçeli ve Erdoğan çetesi iyice bilsinler ki Kürt halkı onların yalan ve oyunlarına kanmayacak" diye ekledi.

'ÖNDERLİKSİZ YAŞAMI KABULLENMEYECEĞİZ'

Eylemde, "Erdoğan çetesinin Kobanê, Efrîn ve Kürdistan'da yaptıklarının hesabı birer birer sorulacak. Adigey'de yaşayan Kürt kadınları olarak bir kez daha diyoruz ki, Önderimiz özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz devam edecek. Önderliksiz yaşamı kabullenmeyeceğiz ve onun özgürlüğüne kavuşması için hep ayakta olacağız" mesajları verildi.