Rusya Kürtlerinden CPT'ye acil çağrı

Rusya'nın farklı bölgelerinde yaşayan Kürtler, İmralı Adası'ndaki yangına karşı eylemler düzenledi, "Acilen görüşme yapılmalı" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova’da bir araya gelen Kürtler, İmralı Adası'ndaki yangına karşı eylem düzenledi.
Açıklamayı yapan Moskova Kürt Meclisi Eşbaşkanı Rafike Kamıl ve Moskova Kürt kadınları Viyan Organizasyonu Başkanı Tera Qadır, konuşma yaptı. Konuşmacılar, Öcalan'dan haber alınamadığı her vakit kaygılarının arttığını, derhal görüşme yapılması gerektiğini belirtti.

TAMBOV

Rusya'nın Tambov bölgesine bağlı Miçûrînsk kentinde yaşayan Kürtler de uluslararası güçler ve CPT'nin İmralı'daki her şeyden sorumlu olduğuna dikkat çekti. CPT'nin bir an önce Türkiye’ye gidip İmralı Adası'nı ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayan eylemciler, Öcalan'dan haber alana kadar eylemde olacaklarını duyurdu.

SARATOV

Diğer bir eylem ise Saratov bölgesine bağlı Krasnokût ve Yerşov ilçelerinde bulunan Kürtler tarafından düzenlendi.
Krasnokût Kürt Otonomisi Başkanı Ramazan Budakov, otonomi kültür çalışmaları çalışanları ve meclis üyeleri Ibragim Abdiyev ile Huseyin Kadirov, eylemde konuşmalar yaptı.
Konuşmacılar, bu yangının tesadüf olmayacağına vurgu yaparak, "Erdoğan ve Türk devleti bizi önderimizden koparamaz" dedi.
Yerşov Kürtleri adına Otonomi Başkanı Mirzaali Yusubov, Kültür Sorumlusu Ahmed Baki ve Basın İlişkileri Sorumlusu Sultan Baki de büyük kaygı duyduklarını belirtti. Eylemde, CPT ve dünya kamuoyuna acil müdahale çağrısında bulunuldu.