Rusya ve Ukrayna’da ‘Rojava Günü’ eylemleri

Rusya ve Ukrayna’da 2 Kasım Dünya Rojava Günü’nde Türk işgali protesto edildi.

2 Kasım Dünya Rojava Günü’nde Rusya ve Ukrayna’da Kürtler ve dostları Türk devletinin Kuzey-Doğu Rojava’ya dönük işgal saldırılarını kınadı. Eylemlerde başta Rusya olmak üzere uluslararası güçlerin Türk işgaline karşı sessiz kalmaması çağrısı yapıldı.

MOSKOVA

Moskova Kürt Kültür Merkezi önünde Kürt kurumları tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Uluslararası Kürt Sosyal Kurumlar Birliği Eşbaşkanı Araf Azamani, “Erdoğan Kürtlerden DAİŞ’in intikamını almak istiyor. Türk devletinin DAİŞ ile ilişkisi tüm dünyaca biliniyor. Dolayısıyla bugün Rojava’ya saldıran da Türk ordusu ile DAİŞ çeteleridir” diye konuştu.

Moskova Türk Büyükelçiliği önünde de eylem yapan bir grup aktivist üzerinde, Türk devletinin Rojava’da katlettiği sivillerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açtı. Eylemde Türk devletinin Rojava’da insanlığa karşı suçlar işlediğine dikkat çekildi.

SAiNT PETERSBURG

Rusya’nın St-Petersburg kentinde Türk Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen bir grup genç Tük işgalini kınadı. 2 Kasın Dünya Rojava günün vesilesiyle bir araya gelen Rus gençler, Türk devletinin Rojava’da katlettiği sivillerin fotoğraflarını taşıdı. Eylemde Rusya’nın Türkiye ile ortak projelerde yer almaması istenirken Rojava’da Rusya’nın Türk işgaline karşı daha aktif rol üslenmesi istendi. Uzun bir süre konsolosluk binası önünde devam eden eyleme, çevredeki insanlar da yoğun destek gösterdi.

KİEV

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türk Başkonsolosluğu önünde de gençler bir eylem düzenledi. Sabah saatlerinde bir araya gelen gençler, Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırısında yaşamını yitiren çocuk ve kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde ayrıca Türk devletinin terörist gruplarla ortaklık kurarak Kürtlere saldırdığına dikkat çekildi.