Saarbrücken, Hannover ve Helsingborg’da işgal saldırıları protesto edildi

Almanya'nın Saarbrücken ve Hannover şehirleri ile İsveç’in Helsingborg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecrit ve Medya Savunma Alanları’na dönük Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Türkiye’nin saldırılar protesto edildi.

Europa Galeri önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, eylemi bir dakikalık saygı duruşuyla başlattı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ve Türkiye’nin gerilla alanlarına gerçekleştirdiği saldırıların bir konsept içerisinde gerçekleştirildiği belirtildi. Türkiye’nin bu saldırılardaki amacının Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastırarak Kürtleri statüsüz bırakmaya yönelik olduğuna vurgu yapıldı.

Eylemde, Avrupa Birliği devletlerine de çağrıda bulunan Kürdistanlılar, Türkiye'nin bu saldırılarını bir an önce durdurulması için harekete geçmesi gerektiğini, Mazlum Kürt halkının verdiği mücadeleyi kendi çıkarlarına kurban etmemeleri istendi. 

Eylem, “Bijî serok Apo”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganıyla sona erdi.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde toplanan yüzlerce Kürdistanlı, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na ilişkin başlattığı işgal saldırıları ile İmralı tecridine ilişkin yürüyüş düzenlendi. 

NAV-DEM Hannover öncülüğünde yapılan yürüyüş, Türk konsolosluğu önünden başlayıp Halim Dener Platza kadar devam etti. Eylemde YJK-E adına konuşma yapan Altey Bischoff, "Bir zamanlar bütün dünyada kahraman olarak ilan edilen ve desteklenen Kürtlere yönelik Türk devletinin işgaline karşı çıkmayan başta ABD ve diğer batılı ülkeleri açıkça kınıyoruz. Biz Başta Kürt kadınları olmak üzere bütün Kürtler, Önderliğimiz ve Kürdistanı özgürleştirene kadar mücadeleye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Ardından konuşma yapan Hannover Meclisi Eşbaşkanı Orhan Alp ise "Bugün Türk devleti Kürtlerin bütün kazanımlarına vahşice saldırmaktadır. PKK'ye dağda yenilen Türk devleti Efrîn’i işgal ederek bu yenilgiyi açıkça kabullenmiştir. Gare hezimetinden sonra bugün bütün tekniklerle gerillaya saldırmakta, fakat ağır yenilgiler almaktadır. Biz Kürtler, bu işgale ses çıkarmayan başta ABD olmak üzere hiç bir devleti unutmayacağız. Önderliğimiz ve Kürdistan özgür olana kadar mücadele edeceğiz ve her geçen gün mücadelemizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu. 

Alp’ın ardından PYD adına konuşan Bave Ömer, "Bugün Efrîn bütün teknik ve teknolojilere sahip Türk devleti ve onun dostu NATO’ya rağmen sadece fiziksel olarak işgal altındadır. Efrîn halkı bu kadar asimilasyon ve baskıya rağmen Önderliğinin felsefesini takip etmekte ve her geçen gün umudunu büyütmektedir. Bugün Başta Önderliğimiz olmak üzere bütün Kürdistan özgürleştirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Eylem “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, “Biji Serok Apo”, “Türk devleti işgale son ver “Faşist, katil Erdoğan”, “Türk ordusu Efrîn'den defol” sloganlarının ardından sona erdi. 

HELSİNGBORG 

İsveç'in Helsingborg kentinde Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecridin de protesto edildi eylemde, “Biji berxwedana Zagrosa”, Biji HPG” ve “Biji serok Apo” sloganları atıldı.