Saarbrücken’de Almanlar ve Kürtlerden ortak eylem

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürtler ve Almanların katılımı ile Dünya Rojava Günü etkinliği düzenlendi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürtlerin yanı sıra çok sayıda Alman kurumlarının ve Kürt dostlarının katıldığı eylem ile Dünya Rojava Günü vesilesiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Europagaleri’nin önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kobanê direnişini anlatan pankart, dövizler taşıyarak yürüyüşe geçti.

Saarbrücken şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşte çok sayıda bildiri dağıtıldı. Yürüyüşün ardında yapılan konuşmalarda “Kobanê’de verilen mücadele sayesinde Avrupa bu kadar güvende. Eğer Kürtler Rojava’da mücadele etmeseydi, bugün Avrupa sokakları DAİŞ çetelerinden geçilmezdi. DAİŞ barbarlarına kaşı verilen mücadele 11 bin şehit verildi. Kürtlerin bu kadar bedel ödemesine rağmen Türk devletinin ve çetelerinin ellerine yalnız bırakılması kabul edilemez. Tüm dünya bilmeli ki Kürtler nasıl ki Kobanê Ruhu ile DAİŞ çetelerini etkisiz hale getirdi ise, bundan sonra verecekleri mücadele ile DAİŞ’in hamisi Erdoğan’a karşı vereceği mücadele ile başarılı olacağına hiç kimse şüphe duymasın” denildi.

Etkinlik alkış ve zılgıtlarla son buldu.