Saratov’da tecrit protestosu: Açlık grevcilerinin yanındayız!

Rusya Federasyonu’na bağlı Saratov’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederek, açlık grevi eylemlerine dikkat çekti.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı sürdürdüğü tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerini sahiplenmek amacıyla Saratov kentine bağlı Dargaçiye ilçesinde bir eylem düzenlendi.

Dergaçiye Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Kürtler, Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekti.

Türk rejiminin açlık grevindeki eylemcileri ve barış annelerini hedef alan saldırılarına protesto eden eylemciler, Öcalan lehine slogan attı.

Eylemde bir konuşma yapan Dargaçiye Halk Meclisi yöneticilerinden İsmail Yusubov, “Son dönemde yaşananlar Türk devleti tarihi boyunca Kürtlere ve diğer halklara nasıl yaklaştığının bir örneğidir. Faşist Türk devletinin kuruluşu Kürt halkının inkarı üzerine inşa edilmiştir” dedi.

Yusubov, “Dolayısıyla iradeli Kürde karşı daha çok saldırgan oluşu bu yüzdendir. Önderliğimizden aldığımız güç ile irademizi savunacak ve bu zulme karşı sessiz kalmayacağız. Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve sayıları binleri aşan açlık grevindeki eylemcileri selamlıyor ve bu haklı mücadele de onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye ekledi.