Saratov'da uluslararası komplo kınandı

Saratov'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştırılen komployu kınamak için toplanan Kürtler, “Kürtlerin hiçbir zaman bu komploya teslim olmayacaklarını ve Önder Apo özgürleşene dek mücadelelerine devam edeceklerini biliyoruz” dedi. 

Rusya'nın Saratov kentinde Kürt Ulusal-Kültürel otonomisinde bir araya gelen otonomi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen komploya ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Otonomi Başkanı Yakup Hamidov ve Meclis üyesi Mirali Rustamoviç konuşmalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleşen uluslararası komplonun amacının Kürt halkının mücadelesini imha etmek ve Kürt Halkına karşı asimilasyon politikalarını yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.  Uluslararası komplocu güçlerin faşist Türk devletinin eliyle Ortadoğu’daki planlarını gerçekleşmek istediklerini ve buna karşı mücadele eden tek güç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan önderliğindeki Kürt Özgürlük Hareketi olduğunu ifade etti. 

’15 ŞUBAT KÜRT HALKININ TARİHİNE KARA GÜN OLARAK GEÇTİ’

Konuşmalarının devamında ise şunlara dikkat çekti: “15 şubat günü Kürt halkının tarihine kara gün olarak geçti. Kürtlerin hiçbir zaman bu komploya teslim olmayacaklarını ve Önder Apo özgürleşene dek mücadelelerine devam edeceklerini biliyoruz. Kapitalist modernite güçlerinin Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek istediklerini ve bunun için de Ortadoğu halklarını bir birine karşı savaştırarak istediklerini elde etmek istiyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Ortadoğu halkaları için demokratik moderniteyi öngördüğü felsefesinin bu komplocularının planlarını boşa çıkarttığı için ona karşı ağırlaştırılmış tecridi uyguladılar.”

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM’

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Meclis Gençlik Komitesi üyeleri, 15 Şubat uluslararası komployu kınadıklarını ve bu günün kendileri için  kara bir gün olduğunu ifade etti.  Gençler adına konuşan Amran Amoyev ve Tahir Yusubov, “Önder Apo haince bir komplo sonucunda esir alındı ve İmralı adasında ağırlaştırılmış tecrit koşullarında tutuluyor. Gençler bu uluslararası komplonun halen devam ettiğini ve Kürdistan’ın her dört parçasına karşı yoğun saldırıların bu komplo çerçevesinde yapıldığını biliyoruz.  Medya Savunma Alanları’na ve özellikle de Garê bölgesine gerçekleştirilen saldırıların komplonun gerçekleştirildiği aynı konsept çerçevesinde yapıldığına da biliyoruz. Faşist Türk devletinin uluslararası güçlerinin planlarının uygulayıcı gücü olduğu ve son 50 yıldır Kapitalist Modernite güçlerinin jandarması rolünü üstleniyor. Gençler KDP'nin de bu planlar çerçevesinde Kürt halkına karşı ihanet çizgisinde olduğunu ve bu tüm Kürt halkı tarafından böyle biliniyor. Rusya’da yaşayan Kürt gençleri olarak Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne destekliyor ve mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz” dedi.