Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde İsviçre’nin Lozan kentinde, Türk devletinin soykırımcı saldırılar düzenlediği Şırnak ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Renens Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinliğe HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, KCDK-E Eş Başkanı Fatoş Göksungur’un yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı ve dostu katıldı.
SARIYILDIZ: KÜRT GENÇLERİNİN DİRENİŞİ ERDOĞAN REJİMİNİ ÇÖKÜŞE GEÇİRDİ
Etkinlikte ilk olarak söz alan Sarıyıldız, dört parça Kürdistan’daki direnişe dikkat çekerek başladığı konuşmasında, Avrupa’daki Kürdistanlıların yakılıp yıkılan Kürt kentlerinin yeniden inşa edilmesi için ortaya koyduğu dayanışma kültürünün önemine değindi.
Kürt gençlerinin başta Rojava olmak üzere dört parça Kürdistan’da ortaya koyduğu direnişin gün geçtikçe büyümesi ile birlikte Erdoğan rejiminin çöküşe geçtiğini dile getiren Sarıyıldız, “Erdoğan, artık bütün dünyaya rezil olacak bir konuma geldi. Kürt gençlerinin Rojava’da ortaya koyduğu direniş, Erdoğan’ın dünya siyasetinde rezil bir konuma gelmesini sağladı” dedi.
‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN KAZANACAĞIZ’
“Herkes iyi bilsin ki katletseler de evimizi başımıza yıksalar da Kürdistan’daki özgürlük direnişinin önüne geçemeyecekler. Bedeli ne olursa olsun kazanacağız” diyen Sarıyıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi ile Rojava’da inşa edilen sistemin ve DAİŞ’e karşı verilen direnişin önemine vurgu yaptı.
GÖKSUNGUR: DAYANIŞMA RUHUNDAN ÇIKIP MÜCADELENİN PARÇASI OLMALIYIZ
Sarıyıldız’ın ardından söz alan KCDK-E Eş Başkanı Fatoş Göksungur ise “Avrupa’daki halkımızın yıkılan kentlerle ortaya koyduğu dayanışma ruhu önemli ama artık dayanışma ruhundan çıkıp Kürdistan’da devam eden mücadelenin bir parçası haline gelmeliyiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, Mem Ararat, Kawa Urmiye ve yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla geç saatlere kadar devam etti.