Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

'Sê Jinê Azad' etkinliği İsviçre'de düzenlenecek

"Sê Jinê Azad" etkinliğinin bu yıl adresi İsviçre'nin Basel kenti olacak.

Paris'te 9 Ocak 2013'te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ile Leyla Şaylemez'e (Ronahî) atfedilen 'Sê Jinê Azad' etkinliğinde 3 kadın devrimci anılırken, etkinlikte 3 kadının mücadele yaşamlarından kesitlerin yer alacağı sinevizyon gösterimi yapılacak. Ayrıca şiir ve müzik dinletilerinin yanı sıra TJK-E üyelerinin sunumlarıyla söyleşiler düzenlenecek.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) ve Uluslararası Özgür Kadın Vakfı tarafından 30 Ocak'ta yapılacak olan etkinliğe ilişkin katılım çağrısında bulunan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) dönem sözcüsü Rabia Baldemir, ANF'ye açıklama yaptı.

'ANMADAN ÇOK MÜCADELEYE ETKİLERİNİ YANSITACAĞIZ'

Baldemir, "3 Kadın devrimci Sara, Rojbîn, Ronahî'ye adanan 'Sê Jinê Azad' etkinliğiyle  bir anmadan daha çok esasında katledilen kadınlar şahsında  Kürt kadının devrime olan inancını ve dünya kadın mücadelesine olan etkilerini yansıtmayı hedefliyoruz. Rojava'da ortaya çıkan kadın devrimi Saralar'ın, Rojbînler'in, Ronahîler'in direniş çizgisini esas alan kadınlar sayesinde kendini var etmiş ve dünya kadın mücadelesinde yegane örnek olabilmeyi başarmıştır. Bizler de bu direniş çizgisini esas alarak gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz. Bu anlamıyla başta genç kadınlar olmak üzere herkesi 30 Ocak'ta yapacağımız 'Sê Jinê Azad' etkinliğine çağırıyoruz."

"Sê Jinê Azad" etkinliği ilk kez 2014 yılında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlendi.

"Sê Jinê Azad" etkinliği saat 13.00'te Elsässerstrasse 215, 4056 Basel adresinde gerçekleşecek. Etkinlikte sanatçılar Nuarîn ve Gulan sahne alacak.