Seçilmişlerin Güven için AK'deki eylemi ikinci gününde

Tecride karşı 77’inci gündür açlık grevinde olan ve ölüm sınırındaki Leyla Güven’in durumuna dikkat çeken sürgündeki HDP’li seçilmişler, bugün ikinci kez Avrupa Konseyi (AK) önünde harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Aralarında eski milletvekilleri, gasp edilen birçok belediyenin eşbaşkanları ve parti yöneticilerinin olduğu çok sayıda HDP’li iki gündür Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) oturumlarının sürdüğü Strasbourg’daki AK binası önünde eylem düzeniyor.

Aynı zamanda DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan eylemcilere destek için 4 günlük açlık grevine giren HDP’li seçilmişler, bugün sabah 08.00 ile 10.00 arasında eylemdeydi. Leyla Güven’in 77’nci günündeki açlık grevinde sağlık durumuna dikkat çeken ve “Tecridi sonlandırın, Leyla Güven’i kurtarın’ yazılı pankart asan HDP’liler sık sık sloganlarla duyarlılık çağrısı yaptı.

Eylem boyunca ‘Tecride son, Leyla Güven’e özgürlük’ sloganlarını haykıran sürgündeki seçilmişler, AK’nin ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesini istedi. HDP’liler bu amaçla hazırladıkları bildirileri de dağıttı.

Saat 10.00’a kadar AK önünde eylemde olan sürgündeki HDP’li seçilmişler, saat 15.00’te yeniden aynı yerde toplanacak.

HDP’lilerin Cuma gününe kadar günde iki kez AK önünde olacakları bilgisi verildi.