Sheffield ve Leeds’ten işgal saldırılarına tepki

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları İngiltere’nin Sheffield ve Leeds kentlerinde protesto edildi.

SHEFFIELD

Sheffield kent merkezindeki eylemi Kürt halkının dostları ve Kürt halk meclisi organize etti. Eylemde belediye meclis üyeleri, Urban House gönüllüleri Kürt Halk Meclisi temsilcileri ve Doncaster Yeşiller Partisi adına konuşmalar yapıldı.

“Terörist Erdoğan”, “Kürtlere saldırıyı durdurun”, “Türkiye’de demokrasi yok”, “Faşist Türkiye” sloganları da atıldı. Doncaster Yeşille Partili Catherine Hornest yaptığı konuşmada “Türkiye Kürdistan’a yönelik faşist saldırılarını giderek arttıyor, Türk askerleri mültecilere ve Kürtlere tahammül edemiyor, Britanya devleti BM ve NATO üyesi olarak derhal Türkiye’ye müdahale etmeli ve bu saldırıları durdurmasını sağlanmalıdır” dedi.

LEEDS

İngiltere’nin Leeds kentinde de Kürtler ve dostları kent merkezinde bir araya geldi. Halk, “Boykot Türkiye”, “Türkiye’ye silah satışını durdurun”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı. Eylem konuşmaların ardından sonlandırıldı.