Sinan Dersim İsviçre'de anıldı

İşgalci Türk ordusunun 27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) İsviçre'nin Bern kentinde kitlesel olarak anıldı.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAV) tarafından Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen anmaya İsviçreli ve Türkiyeli devrimci kurumların yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Sinan Dersim şahsında özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan anmada sözü ilk KOMAV İsviçre temsilcisi Tahsin Farqîn aldı. Mayıs Ayı Şehitlerini anarak başladığı konuşmasında Farqîn Sinan Dersim'in Kürt Özgürlük Mücadelesinde ve Türkiye devrim mücadelesinde yer alarak HBDH saflarında vermiş olduğu mücadelenin önemine vurgu yaptı.

KCDK-E Divanı Eşbaşkanı Yüksel Koç ise yaptığı konuşmada gerek Avrupa’da gerekse özgürlük alanlarında Sinan Dersim'in birleştirici ve bütünleştirici yanına vurgu yaparak şunları belirtti:

“Dersim'den Avrupa'ya, Avrupa'dan özgürlük dağlarına değin süren hakikat arayışında Sinan Dersim 4 parça Kürdistan'ın temsiliyetiydi esasında. 

Sinan Dersim yoldaşımız, hevalimiz bulunduğu her yerde Önder Apo'nun çizgisinden ödün vermeyerek halklar nezdinde bütünleştirici ve birleştirici bir etki yaratmıştır. Avrupa sahasında özellikle İsviçre'de Sinan Dersim bu anlamıyla her topluma her bireye yaklaşımıyla mücadelenin en önemli örneği olmuştur. Bizler Sinan Dersim'in mücadeleci ve kararlı yanını sahiplenerek bize bıraktığı mücadele bayrağını zafere taşıyacağız. Bu bizim Sinan Dersime ve tüm şehitlerimize olan sözümüzdür.”

Koç'un konuşması ardından anma şiir dinletisiyle devam etti. Sinan Dersim'in mücadele yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrası anma “Şehid namırın”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.