Siyasi tutsak İrfan Kılıç için Anvers’te taziye verildi

Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 3 Temmuz günü şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden siyasi tutsak İrfan Kılıç için Belçika’nın Anvers kentinde bir taziye verildi.

Bingöl’ün Solhan ilçesine kayıtlı siyasi tutsak İrfan Kılıç’ın ailesi, Anvers’teki Kürt derneğinde taziyeleri kabul etti.

Kılıç, Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 3 Temmuz günü şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti. İlkin Kılıç’ın tecride karşı yaşamına son verdiği iddia edildi. Ancak cenazenin verilmemesi, otopsi yapılmaması ve ölümünden iki gün sonra ailesine haber verilmesi şüpheleri arttırdı. Oğlunun cenazesini gören babası, infaz edildiğini belirtti. Vücudundaki morluklar, kırıklar, derin yaralar ve yanıklar, bu şüpheleri güçlendirdi.

Anvers’teki taziyeye, Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal da katıldı. Kartal, “Elimizdeki bilgiler bulgulara göre şehit etmişler. Şehit ettikten sonra da bir battaniyeye sararak, yakma süsü vererek, fedai eylem yapmış görüntüsü vererek, bu şekilde aileyi inandırmak istemişler” dedi.

Kartal, halkın moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik Türk devletinin yoğun çabası olduğuna dikkat çekerek, “Bu konuda bizim de tersine, sürece yönelik halkımızı doğru motive etmek, şehitlere sahip çıkmak, mücadeleyi yükseltmek gerekiyor” dedi.