Solothurn'da çadır eylemi 2'nci gününde devam etti

Türk devletinin katliamcı yüzünün teşhir edildiği Solothurn’daki çadır eyleminde konuşan Solothurn Kürt Toplum Merkezi temsilcisi Kaya Demir, halk ve meclis olarak 23 Temmuz'da Lozan'da olacaklarını kaydetti.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını teşhir etmek için İsviçre'nin Solothurn kentinde dün başlatılan çadır eylemi devam ediyor.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Pınar Kadın Komünü ile Devrimci Kürt Gençlik Hareketi TCŞ ve TekoJIN öncülüğündeki çadır eylemi, ikinci gününde de çok yönlü sürdürüldü.

Çadırı, Solothurn’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları ziyaret etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Kaya Demir, Türk devletinin katliamcı yüzünün bir kez daha Zaxo'da ortaya çıktığını söyledi.

Kürt halkının yüz yıldır katliamlarla yüz yüze bırakıldığını belirten Demir, inkar ve soykırıma karşı Kürt halkı olarak 23 Temmuz'da Lozan'da olacaklarını kaydetti.

Demir, şunları ekledi: “Lozan, Kürdistan tarihinde kara bir lekedir. Kürdistan'ın 4 parçaya bölündüğü bu antlaşmanın devamı ya da yine farklı versiyonlarıyla, yeni paylaşımlarla yeni katliamların önü açılmak isteniyor. Biz Kürt halkının kazanımlarını ve geleceğini tehlikeye atan ve Lozan'ın devamı olabilecek bir antlaşmaya karşı Cumartesi günü Lozan'da olacağız."

Demir'in konuşmasının ardından Kürdistanlılar eylemlerine devam etti.