Solothurn'da çadır eylemi tamamlandı, yürüyüşe çağrı yapıldı

Solothurn'da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 3 günlük çadır eylemi tamamlandı. Eylemde, Lozan'da düzenlenecek yürüyüşüne çağrı yapıldı.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırılarına karşı İsviçre'nin Solothurn kentindeki 3 günlük çadır eylemi tamamlandı.


Çadır eylemi Solothurn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK), Pınar Kadın Komünü ile Devrimci Kürt Gençlik Hareketi TCŞ ve Teko-Jin öncülüğünde Kreuzacker Meydanı'nda 3 gün boyunca sürdürüldü.

Eylemde Türk devletinin soykırımcı yüzünü teşhir eden Kürdistanlılar Rojava, Maxmûr, Şengal hava sahasının kapatılması, saldırı tehdidi altında 10'uncu yılına giren Rojava Devrimi'nin geliştirilmesi ve yaşatılması için kamuoyuna yönelik bilgilendirmede bulundu.

Çadır eylemi boyunca ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması için sürdürülen kampanya çerçevesinde aktivistler tarafından imzalar toplandı.

'SOYKIRIMCI DEVLET HER GÜN SALDIRIYOR'

FEDA  Eş Genel Başkanı Demir Çelik, çadır eyleminin son gününde yapılan açıklamaya katılıp bir konuşma yaptı.

Çelik, “Bir yanıyla Rojava Devrimi'nin 10. yılını kutlamak, bir yanıyla Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış olan derin tecridi protesto etmek ve öte yandan Kürdistan'ı işgal ve ilhak edenlere karşı mücadele etmek, bu sıcak hava koşullarında protesto etme kararlılığını gösteren sizleri kutluyorum. Sömürgeci ve soykırımcı devlet her gün acıları derinleştiriyor. Kültürel soykırımla dilimizi, kültürümüzü yok etmek isteyen bu devlet, Güney Kürdistan’ın Zaxo kentine bağlı bir köyde bombalarla katliam yaptı. Bu katliamda içinde çocukların olduğu 9 kişi katledildi. Biz bu katliamcı zihniyeti protesto ediyoruz” dedi.

LOZAN YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Çelik, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşmasının yüzüncü yılına girerken bu antlaşmayla Kürdistan'ın 4 parçaya bölündüğünü ifade ederek, bugün Lozan'da  yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Çelik, “İçinde olduğumuz şu günler Kürdistan'ı parçalara ayıran antlaşmanın yıl dönümü. Kürtler yüz yıl önce parçalara bölündü. Bizim mücadelemiz birlikten yana bir mücadeledir. Bunun için Lozan'da yapılacak olan merkezi yürüyüşe güçlü şekilde katılmalıyız. İsviçre’nin dört bir yanında Kürdistanlılar ve dostları Lozan’ın soykırımcı sömürgeci zihniyetine karşı ses olmak; işgale karşı, tecride karşı bir ve birlikte olmak durumundadır. Yine kadın devrimi olarak ortaya çıkan Rojava Devrimi'ni sahiplenmek, Rojava’nın bir statüye kavuşması anlamına gelecektir. Yakın gelecekte Suriye konusunda Rojava’daki devrim de gündeme gelecektir. Yeni bir Lozan'a izin vermemek için yapılacak olan yürüyüş, eylem ve etkinliklere  güçlü bir şekilde katılmalıyız” dedi.