Solothurn'dan İmralı'ya kartlar gönderildi

Küresel çapta yürütülen "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında İsviçre’nin Solothurn kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a kartlar gönderildi.

10 Ekim’de Kürt halkının dostlarının başlattığı küresel hamle kapsamında bir süre önce İmralı’ya “100 bin kart” kampanyası başlatılmıştı.

15 Şubat Uluslararası Komplo'nun yıldönümü vesilesiyle bu yıl İsviçre'de yapılacak uzun yürüyüşlerin enternasyonalistlerden oluşan kolu öncülüğünde Solothurn kentinden İmralı Ada'sına kartlar gönderildi.

Enternasyonalistler kartları göndermeden önce Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-So) bir araya geldi.

Buradan da Kurdistanlılar eşliğinde kent merkezinde bulunan postane önüne kadar bir yürüyüş yapıldı.

Postane önünde enternasyonalistler adına Almanca yapılan açıklamada 17 Şubat'ta Almanya'nın Köln kentinde yapılacak olan Avrupa merkezi mitingine katılım çağrısında bulunuldu.

Açıklamada 10-15 Şubat tarihleri arasında İsviçre'nin Basel kentinden Fransa'nın Strasbourg kentine doğru yapılacak olan uzun enternasyonalist yürüyüşün hazırlıklarının tamamlandığı da vurgulandı.

Solothurn CDK Eşbaşkanı Mazlum Kızıldağ ise "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesine değinerek hamleye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Konuşmalardan sonra eylemciler imzalanan onlarca kartı İmralı’da mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderdi.