Stêrka Ciwan'ın 205. sayısı çıktı

Aylık gençlik dergisi Stêrka Ciwan’ın 205. sayısı 'Devrimci halk savaşını yükseltin, sömürgeciliği ve kapitalizmi yıkın!' manşetiyle çıktı.

Kürdistan ve dünyadaki gelişmeleri gençlik penceresinden Kürtçe, Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce yorumlayan aylık gençlik dergisi Stêrka Ciwan’in 205. sayısı okurlarıyla buluşuyor. 'Devrimci halk savaşını yükseltin, sömürgeciliği ve kapitalizmi yıkın!' manşetiyle çıkan Haziran sayısında, Devrimci Halk Savaşı, kapitalist modernitenin kadın özelinde topluma çok yönlü saldırısı ve kapitalist sisteme alternatif olarak sosyalizm gündemleri içerikli yazılar yer alıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘Sosyalizmde Israr, insan olmakta Isrardır’ kitabından bir bölümün yer aldığı yazıda, PKK’nin sosyalizmi ele alışı ve verdiği sosyalist mücadele işleniyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad koordinasyonlarının aylık perspektif yazılarında ise Türkiye ve Kürdistan gündeminin çözümlenmesinin yanı sıra buna karşı mücadele yöntemleri ve gençliğe düşen sorumluluk ele alınıyor.

BİLİMDEN EDEBİYATA, TARİHTEN SAĞLIĞA...

Rojbîn Sima Cûdî’nin "Kapitalist sistem tüm kötülüklerin ana kaynağıdır" başlıklı yazısında kapitalizmi ele alan Cûdî, kapitalizmin topluma saldırısı ve özelde de kadına dönük saldırısına değinirken, kapitalizme karşı doğru mücadele hattı konusunda fikirlerini de okurlarla paylaşıyor.

"Sema barışın ateşin tanrıçası" başlıklı yazısında Faraşîn Sîdar, okurlara 21 Mart 1998’de Çanakkale zindanında yaptığı fedai eylemle ölümsüzleşen PKK gerillası Sema Yüce’nin yaşamını ve mücadelesini yazarken, Özgürlük Mücadelesi'nde yaratılan değerleri bir kez daha hatırlatıyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan'ın da bir yazısının yer aldığı Haziran sayısında bilimden edebiyata, tarihten sağlığa birçok konuda yazılar okurların beğenisine sunuluyor.

Stêrka Ciwan dergisini PDF olarak okumak veya sesli bir şekilde dinlemek için dergiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

PDF: https://www.rojaciwan.eu/tr/sterka-ciwan/

Soundcloud: https://soundcloud.com/sterkaciwan

Spotify: https://open.spotify.com/show/0JZErTQOyhzbJMAR1bfgxv