Stockholm'de İran'daki idamlar protesto edildi

9 Mayıs 2010 tarihinde idam edilen siyasi tutsaklar Stockholm'de anıldı.

PJAK İsveç örgütü, 9 Mayıs 2010 tarihinde idam edilen siyasi tutsaklar Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heydariyan, Mehdi İslamyan ve Şirin Elemhuli'nin idamlarının yıldönümü dolayısıyla dün İsveç'in başkenti Stockholm'de bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Saat 13.00 sularında Humlegorden Parkı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, idam edilen devrimcilerin resimlerinin bulunduğu ve idamların durdurulmasını talep eden pankratlar taşıyarak parlamento binasına doğru yürüyüşe geçtiler.

Ellerinde idam edilen Kürt siyasetçilerinin resimleri, PJAK, KJAR, PKK ve KCK bayrakları taşıyan eylemciler İran rejimini kınayan ve idamların durdurulmasını talep eden sloganlar attılar. Yürüyüş boyunca Kürtçe marşlar çalındı ve İran'daki insan hakları ihlalleri teşhir edildi.

Parlamento binasının yanındaki Mynttorget Meydanı'na gelen kitle, devrim şehitleri ve İran'da idam edilen Kürt siyasetçilerin anısına saygı duruşunda bulundu.

PJAK adına yapılan konuşmalarda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin İran'ın sorunlarına çözüm getirmeyeceği belirtildi. İsveç ve Avrupa Birliği'nden İran'daki idam ve insan hakları ihlallerine göz yummamaları ve İran rejimine tavır alma çağrıları yapıldı.