Stockholm'de Öcalan'ın özgürlüğü için uzun yürüyüş

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdüstanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto için uzun yürüyüşe başladı.

Stockholm Kürt Demokratik Kürt Merkezi ve Amara Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine Medborgarplatsen Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, meydanda gerçekleştirdikleri mitingin ardından iki gün sürecek uzun yürüyüşü başlattı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, Öcalan'ın Ortadoğu'da barış ve özgürlüğün teminatı olduğunu olduğunu ve paradigmasının Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan halklar tarafından benimsendiğini söyledi.

Türkiye'de AKP-MHP faşist ittifakının Öcalan'ın herkesi kucaklayan anlayışı ve felsefesiyle yenilgiye uğratacaklarını söyleyen Altun, ”Kendi değerlerimizden taviz vermeden Önderliğimizi esaretten kurtarana kadar, Erdoğan'ın sarayını yerle bir edene kadar mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir” dedi.

Amara Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe ise, Kürt halkının 21 yıldan beri 15 Şubat'ı kara bir gün olarak öfkeyle karşıladığını söyledi.

21 yıldan beri Öcalan'ın İmralı'da ağır tecrit koşullarında tutulmasını kabul etmediklerini vurgulayan Göktepe, ”15 Şubat 1999 uluslararası komplosunu lanetliyoruz. Güneşimizi asla karartamayacaklarını tekrarlamak istiyoruz. Gün artık Önderliğimizi özgürleştirme günüdür” diye konuştu.

Göktepe, demokrasi güçlerine Kürt halkının mücadelesine omuz vermeleri ve Öcalan'ın özgürlüğü için verilen mücadeleye katılmaları çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu yelekler ve ellerinde PKK, KCK, YPG/YPJ bayrakları ve Öcalan'ın portrelerini taşıyan eylemciler, ”Öcalan'a özgürlük”, ”Bijî Serok Apo”, ”Öcalan halktır, halk biziz””Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, ”Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, ”Yaşasın PKK” ve ”Katil, faşist Erdoğan” sloganları atarak yürüyüşe başladı.

Yürüyüşün ikinci etabı 16 Şubat Pazar günü saat 11.00'de Rålamshovsparken'de start alacak.