Stockholm'de işgalci saldırılar protesto edildi

Kürdistanlılar, Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını Stockholm'de protesto etti.

Türk devletinin Güney Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için Stockholm'de Åhlens mağazası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar eylem yaptı.

Amara Kadın Meclisi, Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve PJAK'ın çağrısı üzerine saat 14.00 sularında şehrin en işlek caddesi Drottningsgatan'da bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını kınamak için gösteri gerçekleştirdi.

Eylemi gerçekleştiren örgütler adına ortak konuşmayı yapan Amara Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe, Kürt halkı ve Kürt gerillalarının Kürdistan'ı DAİŞ çetelerine karşı savunma mücadelesinde yüzlerce evladını  kaybettiğini belirtti.

TÜRK DEVLETİNE KARŞI ÇIKMA ÇAĞRISI

Kürt gerillaların Avrupa'ya saldırı hazırlığında bulunan DAİŞ ve benzeri çetelerin saldırılarına karşı Avrupa başta olmak üzere tüm dünya halkını savunduğunu hatırlatan Göktepe, tüm dünya halklarına Kürtlere karşı saldırıları devam ettiren Türk devletine karşı tavır almaları çağrısı yaptı.

Bir zamanlar özgürlük savaşçıları olarak ilan edilen ve desteklenen Kürtlere yönelik Türk devletinin saldırılarına karşı çıkmayan ABD ve Batılı ülkeler de protesto edildi.

Konuşmanın ardından eylemciler, parlamento önündeki Myntorget Meydanı'na doğru yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılmasının istendiği eylemde “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, “Biji Serok Apo”, “Türk devleti işgale son ver”, “Kürdistan'la dayanışma”, “İşgalciler Kürdistan'dan defolsun”, “Faşist, katil Erdoğan”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği ve ABD” gibi sloganlar atıldı.