Stockholm'de Rojava şehitlerine mumlu ve meşaleli anma

Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava'ya yönelik işgal girişimi sırasında hayatını kaybeden savaşçılar ve siviller, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen mumlu ve meşaleli bir etkinlikle anıldı.

Kürtler ve dostları, İsveç'in başkenti Stockholm’ün Sergelstorg Meydanı'nda Türk devleti ve beraberindeki DAİŞ artığı çetelerin Rojava'da katlettiği özgürlük savaşçıları ve sivilleri anmak için bir etkinlik düzenledi.

Devrim ve Rojava şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun yapılmasıyla başlayan etkinlik süresince Türk devletinin Kuzey Suriye ve Rojava'da gerçekleştirdiği savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar, katlettiği sivillerin fotoğrafları ve isimleri meydana kurulan dev ekrana yansıtıldı.

Mumlarla “Rojava” yazan eylemciler, katledilenleri temsilen mumlar yaktı. Mumların arkasına katledilen sivillerden bazılarının fotoğrafları yerleştirildi.

Amara Kadın Meclisi adına konuşma yapan Ayşe Göktepe, Türk devletinin amacının kadınların kurulması ve savunulmasına önderlik ettiği demokratik, adil, özgürlükçü ve ekolojik sistemi ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Türk devleti ve beraberindeki çetelerin kadın ve çocukları katlettiğine, beyaz fosfor gibi yasaklanmış silahlar kullanarak savaş suçu işlediğine dikkat çeken Göktepe, uluslararası kamuoyu ve topluma Türk devletinin saldırılarına karşı somut girişimlerde bulunmaları çağrısı yaptı.

PYD, YPG/YPJ bayrakları, katledilen sivillerin fotoğrafları ve meşalelerin taşındığı anma süresinde Kürtçe marşlar çalındı.